Još jedan “Kosmos” u Beogradu!

Ljubitelji knjiga dobili su još jednu „Kosmos“ knjižaru u glavnom gradu Srbije. Prodavnica knjiga otvorena je danas u prisustvu velikog broja posetilaca u Bulevaru kralja Aleksandra, br. 72.

Specijalni gost, književnik Muharem Bazdulj poželeo je dobrodošlicu prisutnima i u svom govoru prilikom svečanog otvaranja knjižare istakao:

„Bulevar se ovom knjižarom pretvara u drugi knjižarski centar Beograda, počev od Vukovog spomenika do Pravnog fakulteta, prestonica Srbije ima veliki broj ozbiljnih knjižara, kakve se ne bi postideo nijedan evropski grad.“

Podsetimo, roman Muharema Bazdulja „Sjetva soli“, nakon dvanaest godina od prvog objavljenog izdanja, opet se može pronaći upravo u „Kosmos“ knjižari pod čijim izdavaštvom je objavljeno peto izdanje knjige, nakon tri srpska i jednog hrvatskog.  

Kosmos knjižara nudi veliki broj svojih, ali i knjiga drugih izdavača, pored naslova domaćih i regionalnih autora na policama knjižare mogu se pronaći i klasici svetske književnosti, kao i novi prevodi knjiga Tolstoja i Dostojevskog, ali i drugih pisaca. Među širokim opsegom knjiga u knjižari „Kosmos“ postoje i dela iz oblasti psihologije, filozofije i društvene teorije.

Marketing menadžer knjižare, Irena Stanojković ističe da je ljudima potreban veliki izbor knjiga, te da je iz tog razloga doneta odluka za otvaranjem nove radnje.

„U pripremi je novi veb sajt, a to će biti pogodan način da čitaoci pronađu naslove za koje su zainteresovani, ne samo iz Kosmos izdavaštva, već i drugih izdavačkih kuća, rekla je Irena Stanojković.

Knjižara u Bulevaru kralja Aleksandra je druga po redu u Beogradu, letos je u Knez Mihailovoj ulici svečani gost prilikom otvaranja prve Kosmosove prodavnice knjiga bio dramski umetnik Rade Šerbedžija.

Vukašin Nedeljković