Kako da tretirate dehidriranu kožu

Priroda se potrudila za sve naše osobenosti, tako da ne možemo, i pored zvaničnih podela, naći dve istovetne kože kod bilo kojeg tipa. To se odnosi i na dehidriranu kožu koja po izgledu varira u zavisnosti od godina.

Naime, dehidrirana koža može u mladosti da izgleda veoma lepo, a onda da vremenom počne da proizvodi manje sebuma, što povlači i smanjenje tečnosti u ćelijama kože. To se, naravno, odražava na celokupni izgled kože, a posebno na licu, vratu i dekolteu.
Najveći problem kod dehidrirane kože nastaje onda kada se na isušenoj površini stvore bore u svim pravcima, što se srećom ne dešava često. Ali pravilnom i odgovarajućom negom ovaj problem se može veoma uspešno rešiti, pre svega pomoću bioloških, hidrantnih i lifting programa.

NEGA KOD KUĆE

Najvažniji tretmani su oni koje radite kod kuće, a posebno kod dehidrirane kože treba da budu primereni i redovni. Sa negom počinjete kad osetite da je koža suva i da se zateže.

* Dok ste mladi dovoljna vam je samo dobra hidrantna krema, ali oko dvadesete dodajete i hranljive noćne preparate.

* S godinama kada vidite da se bore produbljuju negu poboljšajte dodatkom antirida, kreme ili gela protiv bora.

* Dobar serum za suvu kožu pomaže i dehidriranoj koži i usporava starenje. Nanosite ga blagom masažom, kružnim pokretima ujutro i uveče.

* Odličan efekat daju i razne vrste ampula koje sadrže najfinije biološke koncentrate za negu. Posavetujte se sa kozmetičarkom koja vrsta ampula je najbolja za vaš tip kože.

* Uveče obavezno očistite lice mlekom za odstranjivanje nečistoće i šminke, zatim ga isperite mlakom vodom i utapkajte peškirom. Tek onda nanesite losion, zatim serum ili ampulu, antirid i noćnu kremu.

* Ujutru se umijte mlakom vodom i istim redosledom kao za večernju negu nanesite preparate, ali umesto hranljive noćne namažite hidrantnu kremu.

* Naravno u kućnu negu obavezno uvrstite i maske koje možete i sami da napravite, a nanosite ih bar jednom ili dva puta nedeljno, ili kao seriju od 12. Maske možete praviti od žumanaca, meda, pavlake, maslinovog ulja, sezonskog voća i voćnih sokova, raznih mlevenih pahuljica… Budite sigurni da sve što možete da koristite u ishrani neće naškoditi ni vašoj koži.

STRUČNA NEGA

Mnogo je kozmetičkih tretmana koji mogu da ublaže negativne promene na našem licu ili telu. Ponekad možemo da se izborimo sami, ali dođe vreme i kada nam je neophodna pomoć stručnjaka. Kod stručne nege najvažnije je da se tretmani prilagode potrebama kože, da joj nadoknade vlažnost i da je nahrane spolja i iznutra. Tretmane treba raditi redovno bar jednom u mesecu, ukoliko vam kozmetičarka, zbog potrebe kože ili godina ne predloži drugačije.

* Morske alge se koriste u tretmanima za hidrataciju, osveženje ili podmlađivanje lica i tela. Bogate su oligo elementima, vitaminima i hlorofilom, pa su pravi melem za svaki tip kože, a posebno za dehidriranu i stariju. U kozmetici se koristi više vrsta algi, ali najbolje su one iz dubine oko sedam metara jer su nezagađene.

* Kolagen liofiziran u foliji, čist ili u kombinaciji sa elastinom, zelenim čajem, alojom, hibiskusom, kavijarom, placentom ili vitaminom A i E, takođe se dosta koristi za hidrataciju i revitalizaciju kože. Tretmani sa kolagenom deluju brzo i savršeno osvežavaju dehidriranu kožu.

* Kavijar tretman proizvodi nekoliko kozmetičkih kuća i pokazao se kao izvanredan za regeneraciju i podmlađivanje, a posebno za dehidrirani tip kože.

* Hidrolift tretman izuzetno vlaži kožu, a u sastavu je različit i bira se prema tipu kože. Može da bude sa čokoladom, algama, ružama i ružinim uljem…

* Na santronik aparatu radi se program liftinga za dehidriranu i stariju kožu, koji uspešno revitalizuje, podmlađuje i osvežava.

* Mnogo vrsta egzotičnih i domaćih ulja pomažu u tretmanima hidratacije. Ne može se zamisliti ni dobra masaža, pogotovo dehidrirane kože, bez kombinacije sa aromaterapijom.

* Voćne kiseline kao samostalan tretman ili dodatak drugim tretmanima, izuzetno podstiču regeneraciju i obnavljanje površinskih ćelija kože.

* Odlični su i tretmani koji se rade pomoću varijabilnih mikro struja, niskog intenziteta, čiji se impulsi prenose na različite spletove nerava i fiziološke strukture kože. Ovi tretmani podmlađuju, ali i pomažu kod stresa, umora i neurotičnog stanja.

* I tretmani od ruže prijaju dehidriranoj koži. Sastoje se od masaže ružinim uljem rastvorenim u baznom ulju koštica od grožđa, koji u kombinaciji daju najbolje rezultate. Veoma je efektan i tretman koji se radi sa maskom od neprskanih ružinih latica koja se pravi u gelu ili kremastoj supstanci sa dodatkom raznih ulja.

Izvor: novosti.rs