Kanje Vest više ne podržava Trampa, preležao kovid

Američki reper Kanje Vest, koji je najavio svoju kandidaturu za predsednika SAD, rekao je u intervjuu za magazin Forbs da više ne podržava Donalda Trampa i naveo da je preležao Kovid-19.

Vest, koji je bio na udaru nekih kritika zbog podrške Trampu, rekao je da je izgubio poverenje u “glavnog komandanta”, prenosi CNN.

“To mi sve izgleda kao veliki haos”, rekao je Vest.

“Ne sviđa mi se što sam čuo da se sakrio u bunker”, kaže reper za navode da je predsednik SAD, tokom junskih protesta zbog rasne nepravde i brutalnosti policije kod Bele kuće, nakratko premešten u podzemni bunker.

Vestovi komentari stižu nakon što je najavio da se i sam kandiduje za predsednika, uprkos tome što je propustio rokove u nekoliko država.

On je insitirao na tome da njegova kandidatura nije javni šou i rekao je da nema problema s idejom da bi njegov planirani izlazak na izbore potencijalno mogao oduzeti glasove demokratskom kandidatu Džou Bajdenu i pomoći u ponovnom izboru Trampa.

Kako je rekao, “Americi trebaju posebni ljudi koji je vode”, a da Džo Bajden “nije poseban”.
Vest je naveo da je propustio rok za prijavu kandidature jer je u februaru preležao korona virus. Napominje se da nije jasno da li je Vest ikad testiran na virus ili antitela, a rekao je da se moli za lek, mada sumnja u potencijalnu vakcinu.

Izvor: tanjug