Ključni ponedeljak u Italiji, fudbaleri na treninzima

Većina timova u Italiji će danas naložiti svojim fudbalerima da se vrate treninzima u nekom obliku. Uglavnom će svi trenirati individualno, ali su u Udinezeu na primer poručili da će trening kompleks tog kluba biti zatvoren.

Kao što je i bilo planirano od 4. maja u Italiji je ponovo dozvoljeno treniranje. To se ne odnosi samo na profesionalce već i na amatere i oni će moći da praktikuju individualne sportske aktivnosti i to na javnim i privatnim mestima.

U regionima poput Emilija Romanje, Lacija, Sardinije, Kampanije već postoji zeleno svetlo, tako da timovi iz tih regija imaju zakazane treninge.

Što se tiče Bolonje njeni igrači se 5. maja vraćaju u trening centar i radiće individualno, isto važi za Kaljari, Inter, Leće počinje sa treninzima u ponedeljak, Lacio u sredu, a Roma u četvrtak. Parma, SPAL, Verona i Torino takođe nameravaju da nastave sa treninzima ali posle zdravstvenog protokola kog treba da usvoji Serija i isti slučaj je sa Milanom.

U Breši ne nameravaju da se vrate treninzima pre jasnih poruka lekara, slično poručuju i iz Udinezea, dok je u Juventusu situacija čunda jer neki igrači koji su u poslednje dve nedelje stigli u Torino ne smeju da izađu iz izolacije.

Italijani nameravaju da se vrate fudbalu početkom juna, a konačnu odluku o tome da li će biti Serije A ove sezone doneće italijanska Vlada. 

Izvor: N1