Ko ne govori istinu, Bajden ili Zelenski

(Принтскрин)

KIJEV – Portparol ukrajinskog predsednika Sergej Nikiforov izjavio je danas da nisu tačne tvrdnje američkog predsednika Džozefa Bajdena da Volodimiri Zelenski „nije hteo da sluša” kada su američke obaveštajne službe prikupile informacije da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu.

Nikiforov kaže da su se američki i ukrajinski lideri više puta čuli pre zaoštravanja situacije i da je Kijev tražio uvođenje preventivnih mera protiv Moskve, preneo je portal Izvestija.

„Stoga, frazu ‘nije hteo da sluša’ treba razjasniti. Osim toga, ako se sećate, predsednik Ukrajine je pozvao partnere da uvedu paket preventivnih sankcija kako bi podstakli Rusiju da povuče svoje trupe i deeskalira situaciju. I tu već možemo da kažemo da naši partneri ‘nisu hteli da čuju nas’“, rekao je Nikiforov, prenela je Liga.net.

Bajden je ranije danas izjavio da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski „nije hteo da sluša” kada su američke obaveštajne službe prikupile informacije da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu, prenosi Tanjug.

`Ništa slično nije se dogodilo od Drugog svetskog rata. Znam da je mnogo ljudi mislilo da možda preterujem”, rekao je Bajden obraćajući se donatorima u Los Anđelesu na prikupljanju sredstava za Demokratsku partiju.

On je dodao da je znao da SAD imaju informacije da će ruski predsednik Vladimir Putin preći granicu, preneo je AP.

„Nije bilo sumnje, ali Zelenski nije hteo da čuje”, rekao je Bajden.

Izvor: politika.rs