Koliko mogu Durent i Harden?

Kako će sezona od 82 utakmice uticati na tandem Bruklin Netsa Džejms Harden-Kevin Durent objasnio je ESPN u svom novom tekstu.

Spremamo se za početak nove NBA sezone i samim tim nam dolaze brojna pitanja poput onog oko Bena Simonsa ili Bruklin Netsa, čime se bavio ESPN.

Kako će sezona od 82 uticati na tandem Džejms Harden-Kevin Durent, koliko će njih dvojica moći da budu produktivni i šta možemo očekivati od njih?

Sumnja se da će statistički bolje brojeve moći da imaju Harden i Durent, ali će biti interesantno da se vidi na koji način će zajedno igrati njih dvojica jer su prošle sezone imali dosta problema sa povredama.

Durent je fantastičan skorer, čovek koji može da pogodi odakle god i nije ni bitno ko ga čuva, dok Džejms Harden polako prihvata ulogu plejmejkera i svakako treba očekivati manjak produktivnosti u vidu postignutih poena.

Treba imati u vidu da se na ovaj tandem dodaje Kajri Irving kome takođe treba dati loptu u ruke…

Kada je Durent prošle sezone bio na parketu bez Hardena i Irvinga prosčeno je postizao poen po minutu na 66% za 2 i 51% za 3 poena i ovaj podatak zvuči gotovo nadljudski.

Kada su Harden i Irving bili sa njim, Durent je loptu u rukama imao 5% manje, pa mu je takozvani “usage” sa 34% padao na 29% i na PER 36 minuta ima 29,3 poena što je drugi najbolji učinak u njegovoj karijeri.

Najbolji je bio 2013/14 kada je bio MVP…

Regularni deo sezone je manje bitan za Netse, oni su se fokusirali na plej-of. Takođe, gledaće da im igrači budu zdravi za plej-of i da izbegnu svaku neprijatnu situaciju i oslabljenje rostera.

Videli smo da je njihova napadačka moć izuzetno velika, samo da ih zdravlje posluži.

Izvor: b92.net