Komentar – Da li je ovo realnost?

Crvena zvezda je na domaćem terenu poražena od Totenhema rezultatom 0:4 (0:1), u okviru četvrtog kola grupne faze Lige šampiona. Nekadašnji prvak Evrope je izgubio od aktuelnog vicešampiona Lige šampiona. Najlakše je kritikovati i bacati drvlje i kamenje na fudbalere i trenera Crvene zvezde, jasno je da je ovo i više nego težak poraz za šampiona Srbije, koji i dalje ima šanse za proleće u Evropi. Za rezultat jedino su krivi akteri na terenu i oni koji su pored travnate površine, misleći na trenera i stručni štab.

Posmatrajući pojedinačno poluvremena u ovoj utakmici delovalo je kao da su  potpuno različite ekipe izašle na teren u prvom i drugom delu utakmice i upravo je to razlog velikog poraza Zvezde na ovom meču. Pristup igrača je poražavajući, delovalo je kao da su pojedinci poluprofesionalni fudbaleri koji u fudbalu ne mogu da urade osnovnu stvar koja se uči u mlađim kategorijama, kao da doktor ne razlikuje tkiva i živac. Pas igra je nešto što krasi sve vrhunske ekipe, Zvezda to ove večeri nije bila. Da li je ovo realnost? Sa ovakvim timom realnost je surova. Da li ste primetili da je Dušan Jovančić, vezni fudbaler Zvezde van forme već nekoliko meseci? Možda se razlog krije u tome što Zvezda nema dovoljno jaku ekipu na klupi, iskusne, prekaljene znalce na sredini terena, kao što je pre bio Nenad Krstičić, fale igrači koji će se nadmetati na treningu, jer se zapravo tu utakmica priprema i dobija. Postoji i domaće takmičenje, koje služi kao uvertira za najjače takmičenje u Evropi, Super liga dolazi kao realnost, odnosno srpski fudbal i klubovi izuzimajući Partizan i Zvezdu. Upravo ovde se pravi evropski tim.

Mogu se fudbaleri Zvezde žaliti na mnoge stvari, zaista, fortuna je ove večeri svoju pažnju poklonila Totenhemu. Mediji su napumpali realnost, željni senzacionalizma kada je senzacionalizam u životima i više nego prisutan. Može se naći milion izgovora i još toliko načina za katastrofalan rezultat, jedini razlog za ovakav rezultat su Proleter, Javor, Radnički Niš, Vojvodina i ostali superligaški klubovi u Srbiji.

B. O. Restart magazin