Kralj Džejms vratio Lejkerse na tron

Lebron Džejms i Lejkersi ispunili su obećanje dato Kobiju Brajantu i vratili ponos Los Anđelesa na NBA tron.

Lejkersi su, nakon potpune dominacije tokom većeg dijela meča, savladali Majami Hit (106-93) u šestoj utakmici finalne serije najjače lige na svetu, za konačnih 4-2 u pobedama.

Lejkersi su tako došli do 17. pehara u istoriji franšize, prve titule nakon deset godina, i izjednačili se sa Boston Seltiksima, koji na pehar čekaju od 2008. 

Lebron Džejms je osvojio četvrtu titulu u karijeri, i po četvrti put je proglašen najkorisnijim igračem finalne serije, kao prvi igrač koji je postao MVP finala sa tri različita kluba.

Ražon Rondo, koji je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu u odlučujućoj utakmici, takođe je postao jedini igrač koji je osvojio titulu prvaka sa Lejkersima i Seltiksima.

Džejms je utakmicu završio sa tripl-dablom, upisavši 28 poena, 14 skokova i deset asistencija, a najveću podršku imao je u Rondu i Entoniju Dejvisu sa po 19, odnosno Koldvel-Poupu sa 17 poena.

Džimi Batler, koji je poput superheroja održavao Majami u životu tokom finalne serije, za 45 minuta igre upisao je tek 12 poena, a timu Erika Spolstre nije pomogao ni povratak Gorana Dragića, koji je imao svega pet koševa.

Izvor: Vijesti.me