Krivokapić: Popis naredne godine, možda u oktobru

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da će popis stanvništva biti održan naredne godine, možda u oktobru.

Podsetio je na preporuke da se popis ne organizuje u godini kada su izbori i rekao da će videti „kako će biti sa izborima”.

„Vlada je u programu rada zacrtala da će u četvrtom kvartalu biti posvećen ovom zakonu i napravljen je Nacrt zakona o popisu koji je imao javnu raspravu. Javna rasprava je morala biti više transparentna, jer je samo jedna partija učestvivala, što bi se moglo ispraviti u Skupštini kroz amandmane”, rekao je Krivokapić.

Dodao je da je taj nacrt upućen Evropskoj komisiji i vrlo brzo će biti završen i taj deo.

Krivokapić je to rekao da u parlamentu u okviru „premijerskog sata” odgovarajući na pitanje poslanika SNP Dragana Ivanovića.

DPS ne vidi ništa od “faraona koji svetli kao sunce u Crnoj Gori”

PODGORICA – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da opoziciona DPS Mila Đukanovića želi samo da vlada ovom državom i da im je zbog toga on kao premijer problem.

Krivokapić je to rekao u parlamentu odgovarajući na pitanje predstavnika DPS-a i Liberalne partije Danijela Živkovića, „šta ga podstiče da uzurpira mesto predsednika vlade, koje mu više ne pripada”.

Obraćajući se Živkoviću, premijer je rekao da poslanik DPS-a „ne vidi ništa od faraona koji svetli kao sunce u Crnoj Gori”, a koji je, kako je rekao, uzurpirao Crnu Goru.

Kako je preneo portal RTCG, premijer je aludirajući da lidera DPS Đukanovića, kazao da je predsednik najjače opoziicone partije „uveo tajkune, rasprodao imovinu i preduzeća”.

Živkovića je upitao „šta je sa Pandorinim papirima”, i istakao da niko iz njegove vlade nije ušao ni u kakvu korupciju, prenosi Tanjug.

Izvor: politika.rs