Krivokapić stigao u Beograd, položio venac na spomen ploču Zoranu Đinđiću

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić doputovao je danas u dvodnevnu zvaničnu posetu Beogradu, gde je poručio da je cilj njegovog dolaska unapređenje saradnje sa Srbijom.

Krivokapić je po dolasku položio venac na spomen ploču ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću u dvorištu zgrade Vlade u Nemanjinoj 11.

„Želimo da ono što imamo, u svakom smislu bude bolje, da naša istorijska i porodična povezanost i isprepletenost dođu do izražaja za unapređenje te saradnje”, rekao je Krivokapić, koji je venac položio u prisustvu premijerke Srbije Ane Brnabić.

Govoreći o situaciji u Crnoj Gori, Krivokapić je rekao da želi da narod u njegovoj zemlji zaboravi prošlost i da se okrene budućnosti.

„Osećam da ima ljudi koji imaju tu viziju, ali nekako splet okolnosti nije dozvolio da se ta vizija, koja treba da bude dominantna u Crnoj Gori, ostvari. Da zaboravimo prošlost i da se okrenemo budućnosti, da budućnost bude posao svakog našeg delovanja i na taj način ćemo ostaviti pečat koji će biti trajan. Da niko ne strada na obavljanju svog radnog zadatka bilo on novinar, političar ili bilo ko drugi. Da slobodarska misao i demokratski iskorak u Crnoj Gori prevlada u svakodnevnom životu, što nažalost, nije tako”, rekao je Krivokapić.

Na pitanje novinara da li će se saglasiti sa predlogom o novoj vladi u Podgorici, Krivokapić je odgovorio da će se saglasiti sa svakom odlukom skupštinske većine u crnogorskom parlamentu, prenosi Tanjug.

Premijer Crne Gore sutra sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, zatim sa premijerkom Anom Brnabić, sa kojom će se nakon sastanka obratiti medijima, a razgovaraće i sa predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Krivokapića je danas na beogradskom aerodromu dočekao potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a vest o svom dolasku u Beograd crnogorski premijer je objavio i na Tviteru.

Izvor: politika.rs