Kuomo negira optužbe za seksualno uznemiravanje

Guverner Njujorka Endru Kuomo negirao je optužbe državnog tužilaštva o tome da je seksualno uznemiravao nekoliko žena, uključujući i zaposlene u svom kabinetu.

U snimljenom odgovoru na izveštaj istražnog tima državnog tužilaštva Njujorka Kuomo uzvraća da se “činjenice mnogo razlikuju od onoga što je prikazano”, kao i da “nikada nikoga nije neprikladno dodirnuo ili učinio neprimeren seksualni gest”, prenosi AP.

“Želim da znate direktno od mene da nikoga nisam dodirivao na neprikladan način ili napravio neprimeren seksualni gest. Imam 63 godine i čitav svoj život zrelog čoveka sam proživeo u fokusu javnosti. To jednostavno nisam ja, nikada nisam bio takav”, poručio je Endrju Kuomo, demokrata koji je na položaju guvernera države Njujork od 2011. godine.

Državna tužiteljka Njujorka Leticija Džejms je u svom izveštaju navela da je Kuomo seksualno uznemiravao najmanje jedanaest žena, a zatim se osvetio bivšem zaposlenom koji se javno požalio na njegovo ponašanje, stoji u izveštaju koji je objavila državna tužiteljka Njujorka Leticija Džejms.

Istakla je da je Kuomo uznemiravao sadašnje i bivše državne službenike, kao i brojne žene izvan državne vlade. Kancelarija državnog tužioca je o tome objavila i poduži izveštaj.

Izvor: rts.rs