Lajčak u Crnoj Gori pozdravio posvećenost evropskom putu

Specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja na Zapadnom Balkanu, Miroslav Lajčak, preneo je da je danas u razgovoru s crnogorskim zvaničnicima u Podgorici “pohvalio čvrstu privrženost Crne Gore evropskom putu” i ukazao na “značaj konstruktivne kohabitacije predsednika i Vlade”.

Lajčak je na Tviteru naveo da se po dolasku u Podgoricu prvo sastao sa premijerom Rankom Krivokapićem koga je pohvalio jer “Crna Gora pokazuje posvećenost svojoj EU budućnosti time što stalno drži isti spoljnopolitički stav kao i zemlje članice EU, i ohrabrio sam ga da ostane na tom kursu”.

Lajčak je danas doputovao u Podgoricu posle posete Prištini i Beogradu.

Evropski diplomata je na Tviteru napisao i da je u razgovoru sa predsednikom crnogorske Skupštine Aleksom Bečićem ukazao da “poslanici predstavljaju glasove naroda” koji “želi da bude deo EU”.

Lajčak je pozvao Bečića da “napravi korake ka drugoj partiji i pokuša da tu želju naroda pretvori u realnost”.

Prvi dan posete Crnoj Gori Lajčak je završio razgovorom s predsednikom Milom Djukanovićem.”Pozdravio sam njegovu dosledno jaku posvećenost Evropi. Takodje sam naglasio važnost konstruktivne kohabitacije sa vladom”, napisao je on Lajčak.

Izvor: beta.rs