Lakše ćete se zaštiti od virusa ako boravite napolju

Savete da u hladnim zimskim danima treba što više biti u toplom i zatvorenom prostoru treba zaboraviti jer takvo ponašanje može samo da poveća rizik od zaraze virusima, objasnio je profesor Piter Kolinjon sa Univerziteta Kanbera u Australiji.

Mnogi ljudi veruju da će se razboleti brže ako izađu iz kuće na hladan vazduh, ali to je ipak bolji izbor ako želite da ostanete zdravi.

Čaj od izrendanog korena đumbira može biti od velike pomoći. Njemu možete dodati čaj od kamilice, a u sve to sok od limuna i meda, ali pošto se čaj ohladi.

Boravak u zatvorenom prostoru pogoduje širenju zaraze, jer je koncentracija virusa u zatvorenim prostorima velika, pa su šanse od zaraze veće, posebno ako u malom prostoru boravi više ljudi.

“To što je napolju hladno ne znači da ćete se razboleti, boravak u zatvorenim prostorima je daleko rizičniji”, rekao je profesor Dejvid Ajzaks.

On se pozvao na istraživanje u kom su se dobrovoljci usred zime kupali u otvorenom bazenu i nijedan se nije razboleo.

Osim toga, važno je da se prostorija u kojoj boravite redovno provetrava jer i tako se rizik od virusa smanjuje.

Važan je imunitet

Potrudite se da dovoljno spavate jer neispavanost iscrpljuje organizam, i tada je on podložniji bolestima. Potrebno je piti i dovoljno vode jer ona ispira telo od štetnih supstanci.

Koliko god da je teško trebalo bi smanjiti konzumiranje slatkiša jer šećer slabi imunitet. On dovodi do naglog porasta energije u organizmu, ali isto tako i do njenog naglog pada, a to iscrpljuje organizam.

Stres je takođe jedan od okidača i trebalo bi ga smanjiti koliko god je to moguće.

Izvor: N1/Daily Mail