Majkrosoft odložio na neodređeno vreme povratak u kancelarije

Američka tehnološka kompanija Majkrosoft prenela je danas svojim zaposlenim da na neodređeno vreme odlaže njihov povratak u kancelarije u SAD dok ne bude bezbednije što se tiče pandemije.

„Obzirom na neizvesnost zbog kovida-19 odustali smo od pokušaja da predvidimo novi datum za puno ponovno otvaranje naših američkih radnih prostorija”, napisao je u blogu Dažred Spataro, potpredsednik kompanije.

Majkrosoft je već odložio planirani povratak na rad u kancelarijama od septembra na „ne pre 4. oktobra”, ali sada navodi da ponovno otvaranje neće biti idućeg meseca.

Kompanija zapošljava oko 181.000 ljudi, od kojih je 103.000 u SAD.

Majkrosoft će čekati za uputstva zvaničnika za javno zdravlje o bezbednom povratku, rekao je Spataro. Tada će zaposlenim dati 30-odnevni tranzicioni period da se pripreme.

Prošlog meseca Majkrosoft je naveo da će tražiti dokaz o vakcinaciji od svih zaposlenih, prodavaca i posetilaca u svojim američkim prostorijama od ove jeseni, prenosi Beta.

Tehnološki gigant je uložio veliki napor od početka pandemije da prilagodi niz svojih softver proizvoda za radno mesto zaposlenim koji rade od kuće i zajedno sa ovom objavom o odlaganju povratka u kancelarije predstavio je i jedan broj karakteristika novih proizvoda.

Hibridni pristup koji bi omogućio zaposlenim da mešaju rad na daljinu i rad u kancelariji je u velikoj meri prihvaćen u tehnološkoj industriji, posebno među najvećim kompanijama sa najvećim platama.

Mnoge tehnološke kompanije imale su planove da vrate zaposlene u prostorije početkom septembra ali su Epl, Gugl, Fejsbuk, Amazon i sve veći broj drugih već odlučili da čekaju do iduće godine.

Izvor: politika.rs