Makedonci se opraštaju od prvenstva i legende

Uoči današnjeg (18 h) meča sa Severnom Makedonijom, na „Johan Krojf“ areni u trećem kolu grupe C, selektor Holandije Frank de Bur ima dilemu da li da izvede najjači ili kombinovani sastav, s obzirom na to da su „lale“ obezbedile prvo mesto u grupi i plasman u osminu finala.

Holanđani su na turniru prikazali dobar fudbal, savladali su Ukrajinu i Austriju, a ogromni su favoriti i protiv Makedonaca, bez obzira na to ko danas istrči na teren.

– Severna Makedonija je potpuno zasluženo na šampionatu. Ne smemo ih potceniti. Dobro su se snašli na Euru, organizovani su, imaju starog lisca Pandeva, koji pravi razliku. Sjajno ga je videti na terenu, očigledno je da i dalje uživa u igri – hvali protivnika selektor Holandije, Frank de Bur.

Makedonci su oba meča na šampionatu izgubili, ali nisu razočarali. Meč protiv Holandije je oproštaj od Evropskog prvenstva, ali i protiv jakog protivnika selekcija Igora Angelovskog neće se unapred predati.

Imaće i motiv – večerašnja utakmica je posljednja koju će u nacionalnom timu odigrati Goran Pandev.

– U drugom poluvremenu protiv Ukrajine igrali smo onako kako umemo. Pokazali smo da smo zasluženo na šampionatu. Protiv Holanđana moramo da ponovimo igru iz prethodnog susreta sa Ukrajinom. Želimo da priredimo šou na kraju i da osvojimo prve bodove – kazao je selektor Severne Makedonije, Igor Angelovski.

Vjerovatni sastavi –

Sjeverna Makedonija (4-4-2): Dimitrijevski – Ristovski, Velkovski, Musliju, Nikolov – Ademi, Alioski, Spirovski – Pandev, Elmas.

Holandija (5-3-2): Stekelenburg – Damfris, De Liht, Ake, Blind, Vna Anhlot – Klasen, Gravenberh, Vajnaldum – Depaj, Malen.

Izvor: Vijesti.me