Mančester junajted prikuplja informacije o Ten Hagu

Mančester junajted neformalno prikuplja informacije u vezi sa trenerom Erikom ten Hagom.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Te informacije tiču se i kompenzacije koju bi njegov klub Ajaks očekivao u slučaju transfera na Old Traford.

Uprava Junajteda je prošle nedelje obavila zvanične razgovore sa 52-godišnjim trenerom koji su ocenjeni kao pozitivni, a Skaj je preneo da je posebna pažnja posvećena tome šta bi sve podrazumevalo njegovo angažovanje.

Ajaks je dozvolio razgovore i nije ometao proces.

Izvori bliski Ten Hagu i Ajaksu sugerisali su da je vođen dijalog o finansijskom delu ugovora kao i na koji način postupiti u vezi sa mogućom objavom, ako dođe do toga, u vezi sa vremenom objavljivanja, pošto se Ajaks bori za titulu.

Međutim, u Junajtedu smatraju da je to preuranjeno, naveli su da još nemaju željenog kandidata koji bi preuzeo ekipu od naredne sezone i da jednostavno prate rigorozan proces kako bi se opredelili za pravog čoveka.

Utvrđivanje obeštećenja i sve u vezi sa objavljivanjem imenovanja biće obavljeno sa svim kandidatima.

Engleski klub smatra da je nepravedno nazvati Ten Haga prvim kandidatom za posao, pošto rukovodstvo nije napravilo uži krug kandidata. Junajted je zainteresovan za Maurisija Poćetina i Luisa Enrikea.

Izvor Skaja naveo je da bi Junajed najlakše mogao da dovede Ten Haga, pošto u Ajaksu očekuju da će na leto napustiti klub.

Pari Sen Žermen će samo pod svojim uslovima pustiti Poćetina, a navodno će tražiti između 15 i 20 miliona funti.

Neizvesno je da li bi Enrike prihvatio posao, pošto se priprema da predvodi reprezentaciju Španije na Svetskom prvenstvu, koje se krajem godine održava u Kataru.

Izvor: b92.net