Maradona je neukrotiv i plašim se da će stanje da se pogoršava

Dijego Maradona ostaće najmanje do ponedeljka u bolnici, u kojoj je utorak operisao hematom u mozgu.

Slavni fudbaler se dobro oporavlja, ali ima post-operativne simptome – drhtavicu, dezorjentisanost…

“On želi da ode iz bolnice, ali mi radimo sve što možemo da ga zadržimo. Pod sedativima je”, rekao je njegov lični doktor Leopoldo Luke.

U argentinskoj javnosti postoji strah da stanje u kome se nalazi Dijego nije dobro.

“Ono što me najviše brine je što će da se dogodi u budućnosti”, kazao je Alfredo Kae, koji je 30 godina bio Maradonin lekar. 

“On je neukrotiv i plašim se da će stanje samo da se pogoršava. Kako izaći na kraj sa njim – to je problem. Sećam se kada sam ga 2000. godine odveo na Kubu, bio je u takvoj fazi da je sa droge prelazio na alkohol, pa se vraćao na drogu”, rekao je Kae. 

Maradona je u ponedeljak hospitalizovan u La Plati zbog dehidracije i anemije, ali pregledom mu je dijagnostifikovan krvni ugrušak u mozgu. Nakon toga prebačen je u privatnu kliniku u Buenos Ajresu, gde u utorak operisan.

U poslednjih 20 godina Maradona je zbog konzumiranja droge i alkohola imao velikih zdravstvenih problema. Dva puta je doživeo srčani udar, zbog prekomerne konzumacije alkohola 2007. je završio u bolnici, jedno vreme se je lečio na Kubi, a bio je i na operaciji želuca koja mu je pomogla da smanji kilažu.

Izvor: Vijesti.me