Medvedev: Evropljani su umorni od Ukrajinaca

Дмитриј Медведев (ЕПА ЕФЕ – Ј.К.)

MOSKVA – Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je da „ljubav Evropljana i Ukrajinaca puca, jer su od njih svi već umorni”.

„Izgleda da se uzbudljiva ljubavna priča Evropljana i Ukrajinaca završava. Evropljani više ne žele Ukrajince, već su umorni od njih. Besni Poljaci prisetili su se svog pomahnitalog nacionalizma. Glasno podsećaju skoro četiri miliona Ukrajinaca, koji su se smestili u njihovoj zemlji na to da su u Poljskoj”, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Kako prenosi Sputnjik, on je dodao da se „slični procesi odvijaju i u drugim evropskim zemljama, koje su započele ‘ljubavne igre’ sa Kijevom.

Medvedev je naveo da je od ukrajinofilije do ukrajinofobije samo jedan korak.

Prema njegovim rečima, izbledela osećanja neće ponovo rasplamsati nikakva obećanja o budućem ne tako skorom i neravnopravnom braku.

Rogov: Ukrajinske snage dva puta gađale Melitopolj

MELITOPOLj – Ukrajinske snage su tokom noći dva puta gađale Melitopolj dalekometnim višecevnim bacačima raketa, izjavio je član glavnog saveta državne administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

On je na svom Telegramu napisao da je prvi put na Melitopolj ispaljeno između osam i 10 raketa, a drugi put osam.

Trenutno se utvrđuju informacije o žrtvama granatiranja i stepenu razaranja, prenosi Sputnjik.

Ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblašću i azovskim delom Zaporoške oblasti na jugu Ukrajine.

U regionima su formirane civilno-vojne uprave, počeli su da se emituju ruski TV kanali i radio-stanice, obnavljaju se trgovinske veze. Regioni su objavili da planiraju da uđu u sastav Rusije.

Izvor: politika.rs