Megan nije učestvovala u razgovoru sa kraljicom

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl nije učestvovala u sastanku koji je kraljica Elizabeta Druga sazvala radi donošenja odluke o budućnosti princa Harija i njegove supruge u okviru kraljevske porodice.

Uoči sastanka na kraljičinom posedu u Sandringemu bilo je rečeno da će se vojvotkinja od Saseksa Megan Markl uključiti u diskusiju putem video-linka iz Kanade, u koju se vratila nakon što je par saopštio da odustaje od svojih dužnosti u okviru kraljevske porodice.

Ipak, izvori kažu da su Hari i Megan odlučili da njeno direktno učešće nije ključno za sastanak, čiji je domaćin bila kraljica, a kojem su, osim kraljice i vojvode od Saseksa Harija, takođe prisustvovali i princ Čarls i vojvoda od Kembridža Vilijam.

Time bi trebalo da budu okončane spekulacije da je Megan bilo zabranjeno da učestvuje u sastanku.

Osim toga, savetnici kraljevske porodice kažu da su postojala i bezbednosne rezerve oko mogućnosti video-poziva iz straha da bi još neko možda mogao da prisluškuje izuzetno delikatan i poverljiv porodični razgovor.

Kraljica Elizabeta Druga stiže na posed i Sandrigemu

Kraljica Elizabeta Druga stiže na posed i Sandrigemu

Iako je zvanična odluka odložena za nekoliko dana, sa sastanka je rečeno da kraljica podržava unuka i njegovu suprugu i da im je dozvolila veći stepen nezavisnosti.

Izvor: RTS.rs