Menadžeri Premijer lige saglasni: Ovo je ludilo!

Odluka čelnika Premijer lige da i pored pritužbi mnogih klubova nastavi sa takmičenjem, razljutila je pojedine menadžere.

I pored silnih problema sa pozitivnim na koronavirus, koji je mnoge ekipe drastično oslabio, čelnici Premijer lige nisu imali razumevanja i nisu prekinuli takmičenje.

Ostali su pri tome da se igra po punom rasporedu iako su svi svedoci da se značajan broj mečeva odlaže i da je takmičenje već ušlo u haotičnu fazu.

Menadžer Noriča Din Smit je pred meč sa Arsenalom od 16 časova izrazio veliku zabrinutost.

Praznični raspored je i inače težak, ali gotovo da je sada nemoguće da tražite od igrača da u ovoj situaciji igraju dva puta u 48 sati. Ne znam kako ćemo to da uradimo. Moramo da igrače na procesu rehabilitacije ubrzamo i rizikujemo dalje probleme zbog toga, sve ekipe su pred velikim zahtevima. Ludilo je igrati dva meča u 48 sati i mora da se dovede u pitanje integritet takmičenja kada vam igraju oslabljeni timovi“, kaže Smit.

Posebno je zabrinut za zdravlje igrača.

Rizikujemo zdravlje igrača. Protiv Aston Vile smo imali na terenu igrača svih 90 minuta i to sa temperaturom od 38,4, što nije normalno“, kaže Smit.

Tomas Tuhel je podržao predlog Ralfa Rangnika iz Mančester junajteda da se dozvoli pet zamena po utakmici.

Tih pet zamena je i smišljeno ranije da se zaštite igrači tokom težkog perioda kada se javila pandemija kovida. Situacija je vrlo ozbiljna, zahtevna i izazovna. Ako žele da nastavimo, zbog zdravlja igrača, trebalo bi da dozvole ponovo pet zamena“, jasan je Tuhel.

Antonio Konte iz Totenhema je preneo da je poslednji sastanak sa čelnicima lige bio potpuni promašaj.

Bilo je to kao da pričamo sa zidovima i zbog toga ne bih da pričam previše o tome. Jer kad imate zid pred sobom, možete da kažete i pitate šta želite, ali je odluka već doneta. Oni su odlučili da se sezona nastavi i na nama je da se nosimo sa tim najbolje što možemo“, poručio je menadžer Totenhema.

Izvor: b92.net