“Mesi, Donaruma, Ramos, Vajnaldum – kako PSŽ nije prekršio pravila?”

Predsednik Bajerna iz Minhena Herbert Hajner prokomentarisao je prelazni rok Pari Sen Žermena.

“Sveci” su ove sezone doveli veliki broj igrača koji su svetske klase, a među njima su Lionel Mesi, Serhio Ramos, Đanluiđi Donarima, Žoržinjo Vajnaldum, Ašraf Hakimi i Danilo Pereira.

To je navelo Hajnera da se zapita kako je moguće da uz sve te zvezde PSŽ nije prekršio UEFA pravilo finansijskog fer-pleja.

“Još uvek pokušavam da shvatim kako je moguće da sve što su uradili nije kršenje finansijskog fer-pleja. PSŽ se trenutno razvija, postaje bolji, ali mi ćemo detaljno pratiti šta rade i da li je to u skladu s a UEFA pravilima. Mi ih se držimo i očekujemo da ih se drže i drugi”, rekao je Hainer, pa dodao:

“Ne želim da ih ishitreno osudim, ali nije mi jasno. Da, nisu platili odštete za igrače, ali dali su im ogromne plate. Kad čujem da Mesi zarađuje 40 miliona evra godišnje neto… Pa to je 80 miliona bruto! A tu su Hakimi, Ramos, Donaruma, ogroman je to novac kad se sve zbroji.”

Predsednik PSŽ-a je pre nekoliko dana rekao da nema nikakvog kršenja finanasijskog fer-pleja.

“Nije tačno da nam je UEFA progledala kroz prste. Naša stručna ekipa pre svakog posla detaljno proveri šta možemo. Poštujemo finansijski fer-plej. Ako dobro pogledate, najbolje igrače smo doveli bez odštete. Imali smo sjajan prelazni rok i uvek smo poštovali pravila”, rekao je Naser Al-Kelaifi.

Izvor: b92.net