Mesi: Veoma sam srećan, došao sam da osvojim Ligu šampiona

Argentinski fudbaler Lionel Mesi obratio se po prvi put kao igrač Pari Sen Žermena.

Mesi je u utorak stigao u Pariz, gde su ga dočekali navijači, a uveče je i zvanično potpisao za PSŽ.

Potpisao je dvogodišnji ugovor i uzeo broj 30.

Sada se na konferenciji za novinare obratio prvi put kao igrač francuskog tima.

Veoma sam srećan. Moj odlazak iz Barselone bio je veoma težak, mnogo je godina prošlo i dugo sam bio tamo, pa je teško bilo otići. Ipak, veoma sam srećan što sam ovde. Jedva čekam da sve ovo prođemo i da odmah počnem da treniram. Hvala i Barseloni. Od kada je sve izašlo, zvanično saopštenje, sve prošlo brzo i u najboljem mogućem redu. I PSŽ-u hvala i oni su bili brzi što se tiče pregovora, sve smo brzo završili”, rekao je Mesi.

Mesi će sada igrati sa Nejmarom i Mbapeom.

“To je ludo i veoma sam srećan zbog toga. Drago mi je što ću biti svaki dan sa ovom ekipom. Klub je obavio neke sjajne transfere i ovaj tim je neverovatan. Igraću sa najboljim igračima na svetu”.

Tu su i njegovi sunarodnici Di Marija i Paredes.

“Imam sunarodnike i prijatelje u Pari Sen Žermenu. Jedan od razloga zašto sam došao ovde je i svlačionica, dobra atmosfera i ljudi koje poznajem”.

Kako su tekli pregovori sa francuskim klubom?

“Od prvog dana su se odlično postavili u pregovorima, iako pregovori nisu bili laki. Hvala klubu za sve što je uradio za mene i za dobrodošlicu kakvu su mi priredili“, objašnjava Argentinac.

Foto: Profimedia

Da li smatra da PSŽ-u može da donese prvu titulu u Ligi šampiona?

“Nekada možete imati najbolji tim na svetu i da ne osvojite Ligu šampiona. To je takmičenje gde igraju najbolji. Potrebna vam je i sreća. Ovo je posebno takmičenje i najbolji ne pobeđuju stalno. Moj cilj je da osvojim Ligu šampiona ponovo i ovo je najbolji tim za mene, gde to mogu i da učinim”, kaže Mesi.

Ako se sretne sa Barselonom…

“To je moja kuća. Bilo bi lepo kada bismo igrali protiv Barselone i vratili se tamo. Takođe bi bilo veoma čudno igrati u Barseloni kao igrač drugog kluba, u drugom dresu”.

O Ligi 1.

“Imam mnogo prijatelja koji igraju u francuskom šampionatu i zato sam pratio i gledao neke utakmice. Mislim da je Liga 1 dosta napredovala. Poznajem je. Ovo će biti novo i veliko iskustvo za mene”.

Saradnja sa Maurisijom Poćetinom.

“Prvo sam pričao sa njim, jasno je da smo razgovarali. Znamo se od ranije i u dobrim smo odnosima”.

Pohvalio je i Marka Veratija.

“Verati je jedan od najboljih igrača na svetu na svojoj poziciji. On je hteo da dođe u Barselonu, a sada se okrenula situacija i došao sam ja kod njega. On je fenomen. Poznajem ga lično”.

Da li će Mesi debitovati u subotu protiv Strazbura?

“Ne znam, tek sam se vratio sa odmora. Odmarao sam mesec dana. Moraću dobro da se pripremim pre nego što se vratim na teren. Nadam se da će to biti što pre“, rekao je Mesi.

Konferencija se završila skandiranjem “Mesi, Mesi”, dok su predsednik PSŽ Naser Al-Kelafi i Mesi podigli njegov dres.

Izvor: b92.net