Miloš Zeman postao član češko-srpskog udruženja za međusobnu saradnju

Predsednik Republike Miloš Zeman potpisao je danas pristupnicu za člana našeg udruženja u svojoj kancelariji u Praškom dvorcu u prisustvu predsednika Češko-srpskog društva za međusobnu saradnju Radima Panenke.

Predsednik Republike Češke je na taj način zvanično podržao aktivnosti na razvoju češko-srpskih odnosa, koji imaju istorijsku tradiciju još od vremena prvog čehoslovačkog predsednika Tomaša Gariga Masarika.

Miloš Zeman je odavno poznat po toplom odnosu prema Srbiji i srpskom narodu. Potpisivanje prijave našem udruženju smatramo jasnom potvrdom ovog stava. Ovim putem želimo dobrodošlicu predsedniku Češke u naše redove! Češko-srpsko udruženje za međusobnu saradnju, na čelu sa predsednikom Radimom Panenkom i Upravnim odborom Marijanom Stepanovićem i Katarinom Buđevac, zahvaljuje se predsedniku Zemanu na podršci koju je usmeno iskazao našem udruženju pri osnivanju, a sada je i zvanično potvrdio sa njegov potpis. Igrom slučaja, to se dogodilo na devetu godišnjicu prvog izbora Miloša Zemana za predsednika i uoči Sv. Save, zaštitnika srpskog naroda.

Češko-srpsko udruženje za međusobnu saradnju osnovano je sredinom prošle godine prvenstveno da bi obezbedilo institucionalni okvir za razvoj međusobnih odnosa Češke i Republike Srbije na građanskom, društvenom i ekonomskom nivou.

Izvor: czechia-serbia.com