Ministar zdravlja Velike Britanije podneo ostavku

Ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkok (42) podneo je večeras ostavku nakon što je prekršio socijalnu distsancu jer je poljubio koleginicu, javio je Bi-Bi- Si.

U pismu upućenom premijeru Borisu Džonsonu, Henkok navodi da „vlada duguje narodu koji se mnogo žrtvovao tokom pandemije”.

„Moramo biti iskreni sa narodom ako ih izneverimo, kao što sam to ja uradio, kršeći pravila”, napisao je Henkok u pismu koje je preneo Rojters.

Džonson je odgovorio da mu je žao što je morao da primi njegovu ostavku.

„Trebalo bi da budete izuzetno ponosni na svoju službu kao ministar zdravlja. Zahvalan sam vam na podršci i verujem da je vaš doprinos javnoj službi daleko od gotovog”, poručio je Džonson.

Henkok je bio u središtu vladine borbe protiv pandemije, govoreći građanima da poštuju stroga pravila, a čak je pozdravio ostavku prošle godine uglednog naučnika koji je na sličan način prekršio pravila, podseća Rojters.

Ministar zdravlja se u petak izvinio nakon što je list „San” objavio da je poljubio i zagrlio visoko pozicioniranu pomoćnicu u svojoj kancelariji prošlog meseca, kada je to bilo zabranjeno zbog pandemije, prenosi Tanjug.

„Prihvatam da sam prekršio smernicu o fizičkoj distanci u tim okolnostima”, rekao je on i dodao da je razočarao ljude i jako žali zbog toga.

Izvor: politika.rs