“Moskva bi da destabilizuje Evropu”: Stejt department zabrinut zbog “uplitanja Rusije u Srbiji”

Portparol Stejt departmenta saopštio je Radiju Slobodna Evropa (RSE) da je Amerika  “zabrinuta zbog izveštaja o nepriličnom ruskom uplitanju u Srbiji” i ocenio da ruska vlada nastoji da destabilizuje Evropu.

“Sjedinjene Države podržavaju napore Srbije da istraži ovaj incident i podstiču Vladu da odgovorne za ove nezakonite aktivnosti smatra odgovornim, u skladu sa vladavinom zakona”, saopštio je portparol Stejt departmenta RSE-u, povodom špijunske afere u kojoj su, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, učestvovali ruski obaveštajac Georgij Kleban i potpukovnik Z.K, penzionisani pripadnik Vojske Srbije.

Kako je u saopštenju navedeno “ruska vlada nastoji da destabilizuje Evropu vojnim pritiskom, zlonamernim sajber aktivnostima i malignim uticajem u mnogim zemljama koje su saveznici, partneri i prijatelji Amerike”.

“Sa ruskom vladom smo bili jasni na najvišim nivoima: morate prekinuti svoje destabilizujuće aktivnosti širom sveta”, piše u saopštenju portparola Stejt departmenta dostavljenom RSE.

Izvor: Vijesti.me