Muzički festival “Boban Fest”, premijerno u Vladičinom Hanu

Majstor trube Boban Marković  u rodnom Vladičinom Hanu ove godine po prvi put organizuje Muzički festival „Boban fest“, koji će biti održan 28. avgusta na bini u Sportsko-rekreacionom centru „Kunjak“.

Organizator festivala: udruženje „Čuvari  trube Boban Marković”

Pokrovitelj: Opština Vladičin Han.

„Na inicijativu  Bobana Markovića, koji je prisutan na muzičkoj sceni više od 30 godina, odlučili smo se da organizujemo festival svetske muzike. Bobanova želja je da svoje kontakte i  iskustvo stavi u službu festivala kako bi u svoj rodni grad na jug  Srbije doveo kolege muzičare iz Srbije i Evrope. Festival ima ambiciju da postane tradicionalan i da proširi svoje akivnosti  muzičkim radionicama”. –udruženje Čuvari trube Boban Marković.

Osnovna misija festivala je da se publici sa juga Srbije predstavi  najkvalitetnija muzička scena u žanru svetske muzike. Želja organizatora  je da ljubitelje muzike, trube, kolege muzičare iz Srbije i regijona ugostimo u gradu trube Vladičinom Hanu.

Pitali smo Bobana zašto se odlučio da organizuje festival u Vladičinom Hanu:

“Jesam ja svoj na svome i na belosvetskim festivalima, dok publika u transu uživa u mojoj muzici, ali Han ne bih menjao ni za jedno mesto na svetu. Tu su svi moji, oni najvažniji, tu sam počeo, voleo bih da tu i završim svoju životnu i profesionalnu priču.” – Boban Marković.

Termin i nastupi

Otvaranje ovog dešavanja predviđeno je za 19 časova, kada će nastupiti kvintet Đorđa Davidovića sa gostima, pretežno muzičarima iz Srbije i Rumunije.

Od pola devet uveče nastupa bend iz Mađarske, „Karavan familia“, a sledi, oko 22 časova, Biljana Krstić i „Bistrik“, na koncertu pod nazivom  „Povratak pirodi“.

Na kraju sledi  Marko Marković Brass band i njihova verzija novog zvuka balkanske muzike.

Pored koncertnog programa u okviru festivala Bilja Krstić i deo orkestra Bistrik održaće muzičku radionicu „Prirodni instrumenti“ 27 i 28.avgusta u okviru projekta „Muzika u službi ekologije“ podržanog od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine.

“Saradnju sa najboljim trubačima Srbije sam počela prošle godine. Marko je bio gost na koncertu Bistrika a ove godine sam ja bila gost na Bobanovom koncertu u Guči.Bobanova  ideja o organizovanju festival Svetske muzike u rodnom gradu I poziv Bistriku da bude deo prvog festival predstavlja veliku čast za nas. Naše udruženje Balkan 011 realizovace muzičku radionicu i koncertni program u okviru projekta “Muzika u službi ekologije” na Boban festu.  Prirodna bogatstva Srbije a posebno juga Srbije  obavezuju nas da ih čuvamo i negujemo  baš kao i tradicionalnu muziku a Bistrik i ja se trudimo da otrgnemo od zaborava i sačuvamo najlepše pesme Balkana”- Biljana Krstić.

One thought on “Muzički festival “Boban Fest”, premijerno u Vladičinom Hanu

Comments are closed.