Na Prespanskom jezeru koncertom proslavljeno ukidanje rominga na Zapadnom Balkanu

Muzičari iz celog regiona nastupili su večeras na Prespanskom jezeru, u Severnoj Makedoniji na koncertu pod nazivom “Zapadnobalkanski džem” (All-Western Balkans Jam) povodom ukidanja rominga na Zapadnom Balkanu.

Zapadni Balkan je od danas zona bez rominga, po sporazumu koji su lideri regiona potpisala u aprilu 2019. godine.

Koncert koji je pratilo nekoliko stotina ljudi na plaži Otaševo, organizovao je Savet za regionalnu saradnju (RCC) uz podršku Vlade Severne Makedonije.

“Gde god budete putovali u regionu, od danas samo napunite baterije na svojim telefonima i moći ćete da šaljete poruke, zovete, surfujete internetom, postavljate objave na Instagramu, a roming za sve to će od danas biti nula”, rekla je publici generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu i dodala da joj je drago što se ukidanje rominga proslavlja uz mlade ljude iz regiona.

Nastupili su bendovi i di-džejevi iz zemalja Zapadnog Balkana S.A.R.S (Srbija), Who See (Crna Gora), Helem Nejse (BiH), Uzun baba og-Sektor 909 (Severna Makedonija), Urban B (Kosovo) i DJ Sardi (Albanija).

“Pozdravljamo ovi priču oko rominga, da svi više komuniciramo i da se više družimo svi iz regiona”, rekao je na koncertu pevač srpske grupe S.A.R.S, Žarko Kovačević.

Izvor: beta.rs