Najboljih 11 Vojvodine u ovoj deceniji

Fudbalski klub Vojvodina organizovao je tokom prethodne nedelje izbor idealnog tima u prethodnoj deceniji, preciznije u prethodnih deset godina, a navijači su u uzbudljivom glasanju dali konačan sud i izabrali strašnu ekipu!

Tek pogled na “idealnih 11” govori kakvi su sve sjajni igrači prošli kroz Novi Sad u poslednjih deset godina, ali naravno većina ih nije igrala u isto vreme u klubu…

Zanimljivo je da u glasanju koje je organizovano putem društvenim mreža i slanjem odgovora na mejl adresu za najboljeg igrača “stare dame” nije izabran Dušan Tadić, nego Abubakar Oumaru, a ovo je tim od golmana do napadača za koji su se odlučili navijači.

golman: Željko Brkić (103 utakmice);

odbrana: Ivan Lakićević (102 utakmice, sedam asistencija), Nino Pekarić (131 utakmica, jedan trofej, pet golova), Daniel Mojsov (55 utakmica, četiri gola), Bojan Nastić (105 utakmica, jedan trofej, dva gola, jedna asistencija);

vezni red: Nemanja Radoja (69 utakmica, jedan trofej, dva gola, četiri asistencije), Enver Alivodić (73 utakmice, jedan trofej, 18 golova, 15 asistencija), Dušan Tadić (107 utakmica, 29 golova, 17 asistencija), Sergej Milinković-Savić (16 utakmica, jedan trofej, četiri gola, jedna asistencija);

napad: Abubakar Oumaru (111 utakmica, 44 gola, 22 asistencije), Dragan Mrđa (68 utakmica, 36 golova, 13 asistencija).

U izboru za najboljeg trenera najviše glasova dobio je aktuelni trener “stare dame” Nenad Lalatović, dok je za najlepši pogodak izabran pogodak “makazicama” Ognjena Ožegovića protiv Javora.

Najdraža pobeda?

Očekivano, ona protiv Sampdorije u Torinu (4:0) u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

U izboru za najdražu sezonu, najveći broj glasova navijača Vojvodine pripao je sezoni 2010/11. Te sezone, Vojvodina je oborila mnoge rekorde u klupskoj istoriji, poput onih koji se odnose na broj osvojenih bodova (67), najviše ostvarenih pobeda (20), najmanji broj poraza (tri), najbolja gol razlika (44:14) i najveći broj uzastopnih pobeda (11).

Vojvodina je te sezone igrala i finale Kupa Srbije protiv Partizana, ali su igrači napustili igralište u drugom poluvremenu nezadovoljni suđenjem, pa su crno-beli osvojili trofej službenim rezultatom.

Izvor: Mondo.rs