Nasri: Mnogi stručnjaci rade ono što piše u “L’Ekipu”

Samir Nasri je 2014. godine odigrao poslednji meč za reprezentaciju Francuske, nikada nije ni krio da nema dobar odnos sa selektorom Didijeom Dešanom.

Bivši as Marseja i Arsenala se sada osvrnuo na način kako funkcioniše nacionalni tim.

Postoji mnogo igrača koji su loši u reprezentaciji, ali su i dalje tu, redovno dobijaju poziv. Sve zavisi ko je selektor. Mnogi stručnjaci rade ono što piše u “L’Ekipu”, ima mnogo nepotizma. Kriterijimi se menjaju – ranije da biste dobili poziv za reprezentaciju morali ste da se dokažete u klubu. Sada to ne igra nikakvu ulogu”, rekao je Nasri.

Slučaj Karim Benzema je primer, tvrdi Nasri.

Ne razumem zašto Benzema nije otišao na EP 2016. i Mundijal 2018. Ne razumem ni zašto ja nisam bio na SP 2014. Pronađite mi fudbalera koji će biti zadovoljan ulogom rezervnog igrača. Ne razumem zašto Ben-Arfa nije bio pozvan na EP 2016. posle onakve sezone u Nici”.

Način na koji igra Francuska je dugo bio tema, ali kritičari su utihnuli nakon svetske titule u Rusiji.

Pre dve godine sam se radovao tituli Francuske. Sada možete da sastavite tri tima vrlo jakog nivoa. Postavite Pepa Gvardiolu da trenira francusku reprezentaciju i videćete kako će igrati. Uživali bismo. Uživaćemo. Imam pravo da mi se ne sviđa kako igra selekcija, iako je titula na Mundijalu bila zaslužena”, naveo je Nasri.

Izvor: vijesti.me