Ne znam kako bi teniska sezona mogla da se nastavi

Rafael Nadal je pesmista u pogkedu nastavka vrhunskog tenisa u bliskoj budućnosti u “normalnim uslovima” zbog pandemije novog koronavirusa. 

“Vrlo sam pesimističan što se tiče mogućnosti da bismo mogli normalno da nastavimo teniske turnire”, izjavio je trenutno drugi tenisač sveta.

Nadal je devetnaest puta osvojao Grend slem turnire od čega rekordnih dvanaest puta Rolan Garos.

“U tenisu morate putovati svake sedmice, boraviti u različitim hotelima, putovati u različite zemlje. Čak i ako se turniri igraju bez gledalaca na tribinama, organizacija turnira zahteva učešće mnogih ljudi. Vidim ozbiljan međunarodni profesionalni problem na najvećem nivou”, rekao je Nadal.

Svetski tenis potpuno je paralizovan od početka marta, a svi turniri su suspendovani. Sezonu je dodatno poremetila odluka organizatora Rolan Garosa da turnir, zbog pandemije koronavirusa, prebace u septembar, te otkazivanje Vimbldona.

Nadal je u ovoj krizi odlučio da učestvuje na humanitarnom polju i priključio se Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru u inicijativi za osnivanje fonda za pomoć niže rangiranim igračima koji su se našli u poteškoćama zbog prekida teniske sezone.

Izvor: vijesti.me