Negativ: “Večeras na bini ostavljamo i poslednju kap znoja”

Ovodišnji Belgrade Beer Fest će zasigurno okupiti neke od najtalentovanijih izvođača i grupa koji će nastupati sve do 19. avgusta na nekoliko bina.

Između ostalih danas nastupaju “Brkovi”, “Električni orgazam”, “Orthodox Celts”, “Negative” kao i mnogi drugi.

Naša redakcija je odlučila da malo proćaska sa nekima od ovih izvođača i da vidi šta oni očekuju od 17 festivala piva.

U ovome članku za čitaoce Restart Magazina ćaskamo sa bendom “Negative”.

Članovi benda Negative

Šta očekujete od ovogodišnjeg Beer Festa i da li ste uzbuđeni za nastup?

Kako više od 5 godina nismo svirali u Beogradu, veoma smo pozitivno uzbuđeni nastupom pred Beogradskom publikom. Na našoj FB stranici smo dobili mnogo pozdrava i podrške od fanova, od kojih je mnogo naglasilo da na festival dolaze samo zbog nas. Mi smo se svakako veoma uželeli svirke i planiramo da na bini ostavimo poslednju kap znoja.

Imali smo priliku nedavno da sviramo na Cetinju na prvom Montenegro Beer Festu i publika nam je priredila neverovatan doček. Kada smo završili sa nastupom publika je nastavila da peva naše pesme. To su divni momenti kada shvatite da se bavite možda najboljim poslom na svetu. A verujemo da će u Beogradu biti još moćnije.

Na koncertima i živim nastupima važi jedna jednostavna jednačina. Koliko energije date publici toliko vam se vrati pomnoženo za broj ljudi koji se zabavljaju. S obzirom da se očekuje ogromna poseta u petak, a mi smo dobili “prajm” termin, mislim da će biti atmosfera za pamćenje. Mi ćemo snimati ovaj koncert i kasnije objaviti ceo nastup.

Ivana Peters

Šta možemo da očekujemo od vaših pesama sad u petak?

Posle 4 albuma i sada već 20 godina karijere, u našem portfoliju se zalomilo dosta hitova. Tako da možete očekivati najjači arsenal pesama u petak 16.08.

Uglavnom će biti malko tvrđa svirka sa naše strane, jer smo u takvom raspoloženju trenutno. Svkako ćemo odsvirati i par balada za koje se pokazalo da ih svi vole. Preko “Tanga”, “Ja bih te sanjala”, zatim “Bez promene” i “Ti me ne voliš”, do “Ovakav dan”, “Mamin sin” i “Spusti me na zemlju”. Proći ćemo kroz sve naše albume i svirati pesme koje naviše volimo.

Kako vam se dopada organizacija ove godine i šta mislite o line up-u?

Moram da pohvalim organizaciju  BBF (Belgrade Beer Fest), jer su iz godine u godinu sve bolji bolji. Ove godine imamo čak 4 bine. Posebno mi je drago što postoji BUNT stage gde mladi bendovi mogu da nastupaju na vrhunskoj opremi, bini, pred ogromnom publikom i da skupe neophodno iskustvo za dalju karijeru.

Što se tiče “line up-a” na ostalim binama, mislim da su pokrili svačiji ukus, a opet nije urađeno bez smisla. Mi svakako imamo mnogo vrhunskih domaćih bendova koji imaju šta da pokažu. Ko god dođe na Beer Fest dobro će se provesti.

Kakvi su dalji planovi za “Negative”?

Verovali ili ne, Negative planira da krajem godine proslavi 20 godina karijere. Želja nam je da krajem godine napravimo veliki Beogradski koncert . Planiramo da se bacimo u organizaciju toga odmah nakon završetka BBF. Nismo još odlučili u kom prostoru bismo to pravili. Do tada ćemo snimiti neke nove pesme koje smo pravili u međuvremenu i snimićemo jedan LIVE session gde ćemo odsvirati neke stare i par novih pesama. Bićemo otvoreni za pozive za koncerte, ali će nam prioritet biti prethodno navedeno. Naredne godine bismo koncertno promovisali nove stvari i slavili 20 godina benda. Već postoji veliko interesovanje od strane festivala iz regiona za naš nastup, tako da verujem da će biti puno koncerata sledeće godine. Mi smo svakako najsrećniji kada smo na bini, sa instrumentima u rukama i publikom ispred nas. To nam je prirodno stanište.

Ivana Peters

U duhu festivala piva, koja su vam omiljena piva a koja najčešće pijete?

U bendu su različiti ukusi, ali svi smo veliki ljubitelji piva. Džoni gitarista je iz ljubavi prema pivu u novobeogradskom naselju Belvil otvorio specijalizovani lokal za točenje piva za poneti “Točionica”. Kod njega imamo priliku stalno da pijemo izuzetna domaća kraft piva. Neko u bendu voli IPA piva, neko voli lagere a neko voli Wiessen. Svakako najbolje pivo od svih piva je dobro rashlađeno pivo.

Hvala bendu “Negative” na ovoj izjavi za naš portal. Želimo im svu sreću pred nastup i očekujemo da ćete doći večeras da ih slušate zajedno sa mnogim drugim izvođačima.