Nemačka zabranila emitovanje kanala „Raša tudej”

Državna institucija Nemačke nadležna za medije (MABB) zabranila je emitovanje televizijskog kanala „Raša tudej DE” u Nemačkoj zbog nedostatka dozvole, javljaju danas RIA Novosti.

„Komisija je 1. februara zvanično zabranila organizovanje i emitovanje programa RT DE u Nemačkoj, jer za to ne postoji potrebna dozvola u skladu sa medijskim zakonodavstvom”, navodi se u saopštenju MAAB-a.

Pored satelitskog emitovanja, regulator je zahtevao i da se prekine emitovanje na internetu, putem mobilnih aplikacija ili smart TV aplikacija RT.

RT DE se će se žaliti na ovu odluku sudu, rekla je zamenica glavnog i odgovornog urednika RT Ana Belkina, uz napomenu da će kanal nastaviti da emituje iz Moskve.

RT je 16. decembra pokrenuo novi kanal na nemačkom jeziku, ali je istog dana blokiran na Jutjubu, da bi ga potom evropski satelitski operater Eutelsat isključio iz emitovanja, preneo je Tanjug.

Prema rečima šefice nemačkog medijskog regulatora Eve Fleken, kanal je, navodno, pokrenuo program na nemačkom jeziku uživo bez dobijanja dozvole, a nakon toga je počela istraga.

Izvor: politika.rs