Niko Kovač nije “preživeo” 1:5!

Hrvatski trener navodno je trebalo da dobije “dva meča fore” da pokaže da i dalje može da vodi tim, ali je u međuvremenu dobio otkaz.

Niko Kovač više nije trener Bajerna!

“Kuvala” se smena već mesecima, pričalo se da će Hrvat dobiti još “dva meča fore” posle blamaže protiv Frankfurta (1:5), međutim posle večerašnjeg razgovora sa rukovodstvom dve strane su se dogovorile da je vreme za rastanak.

Minhenski klub je zvanično saopštio da Kovač više nije njihov trener, a već je poznato da će ga protiv Olimpijakosa u Ligi šampiona voditi Hansi Flik.

Samo petnaestak minuta pre nego što je ova vest obišla Evropu, MONDO je pisao o tome da je Kovač jedan od četiri kandidata za otkaze u velikim klubovima, ali očigledno da Barselona, Arsenal i Mančester junajted imaju manje strpljenja od Bajerna.

Kovač je s Bajernom prošle sezone osvojio “duplu” krunu i Superkup, dok je ove sezone pretrpeo tri poraza, od kojih je poslednji, protiv bivšeg kluba, bio kap koja je prelila čašu.

“Igre našeg tima u poslednjih nekoliko nedelja, kao i rezultati, bili su znak da je potrebno nešto da preuzmemo. Henes, Salihamidžić i ja smo dugo pričali sa Nikom i odlučili da se rastanemo. Zahvaljujemo se na svemu što je uradio u klubu”, rekao je Karl Hajnc Rumenige dok je Kovač dodao da je i sam predložio ostavku posle Frankfurta.

Niko Kovač

IZVOR: LARS BARON/BONGARTS


Već neko vreme Kovač je bio pod značajnim pritiskom u nemačkim medijima koji su preispitivali njegove odluke, a posebno je pod lupom bio njegov odnos sa domaćim fudbalerima.

Navodno su Žerom Boateng i Tomas Miler bili najnezadovoljniji, letos je otišao i Mats Humels, međutim ni sa pojačanjima koja je dobio (Ernandez, Kutinjo, Pavar…), nije uspeo da napravi moćan tim kakvom su se nadali Henes, Rumenige i “Braco”.

Ovih dana spominjalo se da bi mogao da ga nasledi Maksimilijano Alegri…

Videćemo koliko brzo će Bajern rešiti pitanje novog trenera, ali izvesno je da će gigant iz Bavarske u Beograd “na noge” Crvenoj zvezdi doći sa novim šefom stručnog štaba.

Izvor: Mondo.rs