Novak više nije prvi, nasledio ga Medvedev

Srpski teniser Novak Đoković više nije prvi na ATP listi. On sada zauzima drugo mesto na danas objavljenoj ATP listi iza Rusa Danila Medvedeva.

Đoković je drugi sa 8.465 bodova, 150 manje od Medvedeva. Srpski teniser izgubio je prvu poziciju eliminacijom u četvrtfinalu turnira u Dubaiju protekle nedelje, dok je Medvedev stigao do polufinala turnira u Akapulku.

Đoković je ukupno 361 nedelju proveo na prvom mestu svetske rang-liste, po čemu je rekorder, a poslednji boravak na prvom mestu počeo je 3. februara 2020. godine.

Medvedev je 271. teniser koji je izborio prvo mesto na ATP listi i prvi van „velike četvorke”, koju čine Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Marej, kome je to uspelo posle nešto više od 18 godina. Medvedev je treći Rus prvi teniser sveta, posle Jevgenija Kafeljnikova i Marata Safina.

Nemački teniser Aleksandar Zverev zadržao je treće mesto, dok je posle niza dobrih rezultata i titule u Akapulku Španac Rafael Nadal preuzeo četvrto mesto od Grka Stefanosa Cicipasa koji je sada peti.

Od srpskih tenisera Filip Krajinović napredovao je za tri mesta na 41. mestu se nalazi, a Dušan Lajović napredovao je za jedno mesto i sada je 45. igrač sveta. Laslo Đere popravio je plasman za dve pozicije i sada zauzima 49. mesto, a Miomir Kecmanović „skočio” je za sedam mesta na 56. se nalazi na najnovijoj ATP listi.

Izvor: politika.rs