“Novakov rekord bi bio smatran nedostižnim da ga drže Federer ili Nadal”

Teniski analitičar Aleks Koreča smatra da Novak Đoković zaslužuje veće poštovanje za sve ono što je postigao.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Španac, nekadašnji svetski broj 2, ističe da rivali srpskog asa, Rafael Nadal i Rodžer Federer, imaju drugačiji tretman.

“Postoji jedna stvar sa Novakom koja po mom mišljenju neće biti prevaziđena jako, jako dugo. Sada već 363 nedelje kao svetski broj jedan. I ovaj rekord je prošao potpuno neopaženo. To je nepravedno. Jer da je taj rekord držao Nadal ili Federer, on bi bio trajno istaknut kao nešto nedostižno i nenadmašno“, rekao je Koreča.

Iako nije igrao dugo, Koreča smatra da je Đoković danas jači nego ikad.

“Mislim da je danas, sa svime što mu se desilo poslednjih godina, od US opena 2020, finala koje je izgubio prošle godine, ove godine u Australiji… – jači nego ikada! Duboko mu se divim, jer govori ono što oseća. Ne govori prave stvari da bi ga ljudi zavoleli. Možete se manje ili više složiti sa njegovim načinom razmišlanja, ali ne možete da kritikujete to što je dosledan svojim principima”, dodao je Koreča.

Koreča je prokomentarisao i GOAT trku.

“Za mene broj osvojenih Grend slemova mnogo znači u toj trci, ali se moraju računati i nedelje provedene na vrhu ATP liste, kao i završni Mastersi. Međusobni skor nam ne govori mnogo toga”, zaključio je Koreča.

Izvor: b92.net