Otvara se muzej Novaka Đokovića

Sledeće godine u najpoznatijoj beogradskoj ulici Knez Mihajlovoj, bice otvoren muzej Novaka Djokovića.

To je u izjavi za RTS potvrdio i otac slavnog tenisera Srdjan Djoković: “Otvaramo muzej sledeće godine u centru grada, ogromno je interesovanje domaćih i stranih turista, posebno Kineza. On je strahovito popularan u Kini”.

Stanovnici Beograda i svi njegovi posetioci imaće priliku da vide sve trofeje najboljeg tenisera sveta. Pored trofeja koje je osvojio u svojoj bogatoj karijeri u muzeju bi mogle da se nađu i neke njegove lične stvari. Tu su i prestižne nagrade za najboljeg sportistu sveta četri puta kao i ATP-ov igrač godine pet puta.

Takodje Đoković je za svoje zasluge odlikovan više puta, neka od odlikovanja koja je dobio su orden Svetog Save i orden Karađorđeve zvezde.

Ukoliko bi nastavili da nabrajamo sve trofeje nagrade i odlikovanja koja je dobio bilo bi nam potrebno dosta vise prostora. Zato ćemo još spomenuti da je do sada osvojio 16 Grand Slam turnira, od toga sedam puta Australian Open, jednom Rolan Garos, pet puta Vimbldon i tri puta US Open.

Nadamo se da će do otvaranja muzeja biti jos trofeja, a prva sledeća prilika je već na ovogodišnjem US open turniru koji počinje krajem avgusta.

Autor: Srđan Milinković