Pilić: Novak je najbolji igrač svih vremena i sjajan čovek

Novak Đoković je u finalu Serbia opena imao posebne goste

U pitanju su bili njegovi bivši saradnici i učitelji, poput Nikole Pilića, kod kog je kao dečak otišao u akademiju u Minhenu.

Novak je predstavio Pilića kao svog “teniskog oca”, a sam trenutak je bio veoma emotivan.

Ne znam šta da kažem“, prozborio je Niki uz suze, ali i ovacije sa tribina, a potom nastavio.

Izuzetna mi je čast da sam ovde. Mala korekcija, nije jedan od najboljih, već najbolji svih vremena. U konkurenciji Federera, Nadala, Marija, 366 biti broj jedan, to je više od sedam godina. Po mom skromnom ubeđenju, možda će trebati hiljadu godina da se taj rekord obori. Srđan i Dijana, moju suprugu i mene tretiraju kao porodicu. Kad prođeš 80 godina emocije su još veće. Zato kažem, Novače, ovo je jedna od najboljih publika koju sam video u svom životu“, rekao je Pilić uz velike aplauze.

Potom je iskusni stručnjak dodao:

U ovoj državi nepostoji niko kao Novak Đoković, nije mi jasno što ne mogu normalno da govorim… Novaku želim sve najbolje, a za mene, on je najbolji igrač svih vremena. Moram reći i ovo, Srđan i ja smo mislili da će biti veliki šampion, i ostao je godinama, ali što je najvažnije, on je odličan čovek. Žao mi je što nije pobedio, čestitam Rubljovu, on je osmi igrač sveta, ne treba to zaboraviti. I da je Novak igrao prvi dan, drugi i treći po tri seta. Bio je bolestan i ovako kako se borio, bio je sjajan“, poručio je Pilić.

Izvor: b92.net