POBEDA SRBIJE- Naše odbojkašice obezbedile učešće na Olimpijskim igrama

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije obezbedila je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je večeras u Vroclavu pobedila selekciju Poljske sa 3:1 (21:25, 25:23, 25:16, 25:23 ) i osvojila prvo mesto u A grupi interkontinentalnih kvalifikacija.

U meču koji je bio neizvestan do poslednjeg poena odbojkašice Srbije su bile najbolje u odlučujućim trenucima, a briljirale su u završnici četvrtog seta, kada su nadoknadile zaostatak od šest poena. Tada je Poljska imala 18:12 i igrala silovito, grabeći ka petom setu. Međutim, Boškovićeva, koja je osvojila čak 11 poena u tom periodu, povela je izabranice Zorana Terzića do preokreta koji je ozvaničio odlazak u Tokio.

 U tim trenucima briljirala je Tijana Bošković, koja je svaku loptu koju je dobila pretvarala u poen, pokazavši još jednom da je najbolja odbojkašica na svetu.

Odbojkašicama Srbije ovo će biti četvrto uzastopno učešće na Olimpijskim igrama, a u Tokiju će braniti titulu vicešampiona.

Odbojkašice koje su u Vroclavu izborile  put na olimpijske igre su: starteri Bianka Buša, Mina Popović, Brankica Mihajlović, Maja Ognjenović, Stefana Veljković, Tijana Bošković i Silvija Popović kao libero. Rezervisti u meču sa Poljskom Bojana Milenković i Katarina Lazović, te Slađana Mirković, Teodora Pusić, Ana Bjelica i Maja Aleksić, uz članove stručnog štaba predvođenog selektorom Terzićem.

Autor: Toplica Marković