Jula meseca početak sezone Formule 1?

Sve se glasnije priča da će vozači Formule 1 ipak voziti u 2020. godini, i to prvo u Austriji, dva vikenda zaredom.

Najave da bi sezona Formule 1 mogla da krene početkom jula uskoro bi mogle da budu potvrđene.

Čelnik Ros Braun nedavno je izjavio da se pravi plan da šampionat krene tokom leta i specijalizovani portali pišu da je već određeno kada će to biti i na kojoj stazi.

Sezona F1 trebalo da bi da počne 5. jula u Austriji na Red Bul ringu, a zatim će se i druga trka u šampionatu voziti na istoj pisti, i to samo nedelju dana kasnije, 12. jula, prenosi planetf1.

Te informacije stigle su od austrijskih medija, koji prenose da je ta zemlja uspela da suzbije virus Covid-19 i da bi za dva i po meseca mogla da bude spremna da ugosti vozače Formule 1.

Dokaz za to je i povratak klubova prve fudbalske lige Austrije, koji su počeli da treniraju.

Svi timovi, kao i pomoćno osoblje koje će biti prisutno na trkama, moraće da strogo prati odrežene mere koje će biti odrežene i svi prisutni moraće da imaju sertifikat o urađenom testu na korona virus neposredno pre takmičenja.

Nakon dve trke u Austriji, nije poznato gde i kako će se nastaviti sezona.

Ranije se pominjalo da bi dve trke mogle da se voze i na Silverstounu, ali je Velika Britanija žestoko pogođenja virusom Covid-19 pa nije sigurno da će biti spremna da ugosti vozače. Čelnici F1 pomno nastavljaju da prate situaciju i u ostalim evropskim zemljama, pre nego što i zvanično potvrde da li će sezona stvarno početi početkom jula u Austriji.

F1 sezona trebalo je da krene sredinom marta u Australiji, ali je odložena kao i još osam trka zbog pandemije korona virusa.

Izvor: mondo.rs