Politika: Gore kuće, građani se hitno evakuišu

Od našeg dopisnika

Požar koji izmiče kontroli bukti u predgrađu Atine, 17 km od centra, tri kilometra od Olimpijskog sela. Zahvatio je kuće u opštini Varibobi, stanovništvo četiri susedne opštine se hitno evakuišu, vatra je stigla do centralnog trga.

Izgorelo je više od deset kuća, evakuisan je dečiji kamp „Srećno selo”, saobraćaj na delu nacionalnog puta prema Lamiji je u prekidu kao i svi lokalni putevi. Ulice su pregradila vatrogasna vozila i policija i dobrovoljci idu od kuće do kuće  proveravajući da li su svi posle SOS saopštenja o opasnosti napustili domove. Ovdašnji mediji prenose da ima kuća koje je  vatrena stihija zarobila pre nego što su svi uspeli da ih napuste. U jednom trenutku su se i vatrogasci našli u kopci, okrueni vatrom i u poslednjem trenutku su spašeni.

Sva raspoloživa tehnika, vatrogasna vozila, helikopteri i avioni su na terenu. Sudeći prema dramatičnim pozivima predsednika opštine stanje je postaje sve teže iz minuta u minut jer se vatra priblizila gusto naseljenom delu opštine, privatnim kućama, i zbog vetra koji menja pravac je – van kontole.

„Nek nas Bog blagoslovi”, poručio je u TV uključenju  Spiros Bretos gradonačelnik susedne opštine Aharnes koja takođe gori.  

Izvor: politika.rs