Post na sokovima – čišćenje organizma

Evo odgovora, ako ste se zapitali zašto je bitno čišćenje organizma, odnosno post na sokovima.

Post na sokovima podrazumeva konzumiranje samo sokova, vode i biljnih čajeva, bez upotrebe čvrste hrane. Postoji pravilo koje glasi: ,,Kad god se osećaš loše ili bolesno, treba da pređeš na sokove.” Isceđeni sokovi su vrsta infuzije koja gotovo da ne prolazi proces varenja i na taj način štedi energiju organizmu koju bi inače potrošio na proces varenja, a na ovaj način je upotrebljava za rad imunog sistema i drugih procesa samoizlecenja.
Tokom posta na sokovima konzumira se oko 3,5 ili vise litara tečnosti dnevno, od čega više od polovine čine ceđeni sokovi.
Post na sokovima može trajati jedan dan, nekoliko dana ili mesec dana. Za post na sokovima ne važi pravilo od najmanje pet sati pauze između obroka, već se sokovi mogu piti kad osoba poželi, obično na svakih sat ili sat i po vremena i količini koju želi, i ako su uobičajne doze 2,5 dl.
Sokovi se mogu razblažiti sa vodom ili se mogu piti nerazblaženi odmah nakon ceđenja.
Najbolje je da se sokovi piju odmah nakon ceđenja, a ne nakon nekog vremena jer se brzo kvare.
Najpoznatiji i najčešće korišćeni sokovi su:
– sok od šargarepe
– sok od šargarepe sa jednom kiselom jabukom
– sok od 70% šargarepe i 30% cvekle
– sok od 50% šargarepe, 30% cvekle i 20% jabuke
– sok od 70% šargarepe, 20% cvekle i 10% lisnatog zelenog povrća
– sok od jabuke … itd.

Post na sokovima mogu da primenjuju i zdravi ljudi, a praksa je pokazala da osobe koje su na ovakvoj vrsti posta ne osećaju glad, niti potrebu za čvrstom hranom.

Upotreba posta na sokovima se pokazala naročito delotvornom kod lečenja obolelih od raka, bubrežnih bolesti i dijabetesa.

View this post on Instagram

POST NA SOKOVIMA Kada se razumeju naucna istrazivanja iz nekih mojih prethodnih objava, lako je razumeti zasto je obavezan deo svakog procesa ciscenja organizma i izlecenja – "post na sokovima." Pod tim se podrazumeva konzumiranje samo sokova, vode i biljnih cajeva, bez upotrebe cvrste hrane. Postoji pravilo koje glasi: ,,Kad god se osecas lose ili bolesno, treba da predjemo na sokove." Iscedjeni sokovi su vrsta infuzije koja gotovo da ne prolazi proces varenja i na taj nacin stedi energiju organizmu koju bi inace potrosio na proces varenja, a na ovaj nacin je upotrebljava za rad imunog sistema i drugih procesa samoizlecenja. Tokom posta na sokovima konzumira se oko 3,5 ili vise litara tecnisti dnevno, od cega vise od polovine cine cedjeni sokovi. Post na sokovima moze trajati jedan dan, nekoliko dana ili mesec dana. Za post na sokovima ne vazi pravilo od najmanje pet sati pauze izmednju obroka, vec se sokovi mogu piti kad osova pozeli, obicno na svakih sat ili sat i po vremena , i kolicini koju zeli, i ako su uobicajne doze 2,5 dl. Sokovi se mogu razblaziti sa vodom ili se mogu piti nerazblazeni odmah nakon cedjenja. Najbolje je da se sokovi piju odmah nakon cedjenja a ne nakon nekog vremena jer se brzo kvare. Najpoznatiji i najcesce korisceni sokovi su: – sok od sargarepe – sok od sargarepe sa jednom kiselom jabukom – sok od 70% sargarepe i 30% cvekle – sok od 50% sargarepe, 30% cvekle i 20% jabuke – sok od 70% sargarepe, 20% cvekle i 10% lisnatog zelenog povrca – sok od jabuke … itd. Post na sokovima mogu da primenjuju i zdravi ljudi, a praksa je pokazala da osobe koje su na ovakvoj vrsti posta ne osecaju glad, nizi potrebu za cvrstom hranom. Upotreba posta na sokovima se pokazala narocito delotvornom kod lecenja obolelih od raka, bubreznih bolesti i dijabetesa.

A post shared by Prirodno Lečilište (@prirodna.medicina_) on