Potop u Londonu – zatvorene metro stanice, bolnice pune vode, evakuisano 100 pacijenata

Jaka kiša i grmljavina pogodile su London i izazvale poplave u pojedinim delovima prestonice Velike Britanije, zbog čega je osam podzemnih stanica metroa zatvoreno, a dve bolnice zamolile su pacijente da ne koriste njihove urgentne centre.

Univerzitetska bolnica Vips Kros otkazala je operacije i hitne prijeme, a bolnica Nehvam zamolila je pacijente da koriste druge hitne službe.


Univerzitetska bolnica Vips Kros otkazala je operacije i hitne prijeme, a bolnica Nehvam zamolila je pacijente da koriste druge hitne službe.

“Znamo da smo vam potrebni, ali sada je nama potrebna vaša pomoć da bismo brzo popravili stvari, molim vas idite u susedne bolnice ako ste u mogućnosti”, uputili su poruku zaposleni iz bolnice Nehvam.

Zatvoreno je osam metro stanica, a londonska vatrogasna brigada saopštila je da je primila više od 1.000 poziva zbog poplava.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju i da je stanica Pading Mil Lejn potopljena. Istočnolondonska stanica je pod vodom visine najmanje 30 centimetara sa snažnom strujom.

Korisnici društvenih mreža objavili su alarmantne slike na kojima se vide automobili i autobusi zaglavljeni na potopljenim ulicama, dok vozači očajnički pokušavaju da prođu kroz vodu.

Najgora situacija je kod podvožnjaka, gde se na ulici vide samo krovovi automobila koji izranjaju iz vode.

Prvo su najviše pogođena područja Klapam i Kambervel na jugu grada, ali su zabeležene i poplave na istoku i severoistoku glavnog grada.

Izvor: rts.rs/indenpendent