Predstavnici Malte najveće šanse za pobedu

Britanski Smarkets, kladionica koja je poznata po sjajnom predviđanju rezultata, između ostalih, i predsedničkih izbora, predviđa da će pobednica ovogodišnjeg Eurosonga biti malteška pevačica Destini te joj zasada daju 17 odsto šanse za pobedu.

Maltežanki pobedu predviđaju i ostale kladionice, te je na vrhu otkako je njena pjesma “Je Me Casse” objavljena na YouTube servisu.

Maltu kao pobednika vide i ankete, pa je na Wiwibloggsu Malta već danima na samom vrhu po broju glasova ispitanika.

Maltu ove godine predstavlja malteško-nigerijska pevačica Destini Čukunjere koja ima tek 18 godina. Destini peva na engleskom, a u kratkom delu na francuskom slengu. Ona je do mogućnosti da se predstavi na Eurosongu došla pobedom u drugoj sezoni malteškog takmičenja X faktor. Pesma „All of my love“ sa kojom je trebalo da nastupi prošle godine doživela je veliku popularnost, pa su predstavnici Malte odlučili da ih Destini reprezentuje u Roterdamu ove godine. Inače, Malta u prošlosti nije imala većih uspeha na pesmi Evrovizije, pa je ovo jedinstvena prilika za visok plasman.

Destini je već pobedila na Eurosongu za decu, 2015. godine.

Nešto malo manje šanse za pobedu na Eurosongu predviđaju se i švajcarskom predstavniku Đonsu Tirsu. Ovaj mladi muzičar albanskog porekla dolazi u Holandiju sa pesmom „Tout l‘univers – Ceo univerzum“. Za pesmu koja će Švajcarsku predstavljati na pesmi Evrovizije glasao je stočlani žiri, što dovoljno govori o njihovim snažnim motivima da odnesu pobedu ove godine.

Ovogodišnji Eurosong biće održan od 18. do 22. maja u Roterdamu. Crna Gora nema predstavnika na ovom takmičenju.

Izvor: Vijesti.me