Premier League-a se nastavlja – City, Liverpool ili neko treći?

Najgledanija sportska liga se nastavlja!!!

Kladionice kažu da je Manchester City veliki favorit za osvajanje pete titule. Liverpool je rangiran kao drugi kandidat za titulu, a navijači ovog kluba se nadaju da JürgentKlopp može da im konačno donese prvi šampionski trofej otkako postoji Premier League -a. Već trećem favoritu, Tottenham-u, daju se znatno manje šanse. Iza “pevaca” redom idu Manchester United, Chelsea i Arsenal. Na drugoj strani tabele, glavni favoriti za ispadanje iz elite su Norwich, Sheffield United i Bournemouth.

Kratke analize prethodnih utkamica

Prvo kolo Premier League otvorili su ekipe  Liverpool-a i Norwich-a, u petak u 21h. Domaćin je bez većih problema uspeo da savlada povratnika u Premier League-i,  ekipu Norwich-a sa 4:1.

U subotnjem terminu u “lunch time”-u ekipa West Ham-a ugostila je šampiona iz prethodne sezone ekipu Manchester City, gde su gosti iz Manchester-a lagano odneli pobedu iz London-a rezultatom 5:0.

 U terminu od 16h igralo se 4 utakmice gde su koplja ukrstile ekipe Bournemouth-a i Sheffield united-a , gde su gosti inače povratnici u Premier League -u uspeli da odnesu bod sa gostovanja. Crystal Palace predvođen kapitenom Lukom Milivojevićem uspeo je da odbrani 0:0 protiv Everton-a. Ekipa Watford-a ugostila je ekipu Brighton-a i nenadano izgubila kod kuće rezultatom 3:0, istim rezultatom ekipa Burnley-a savlada je ekipu iz Southhampton-a. Dan su zatvorile ekipe Tottenham-a  i Aston Villa-e , povratnik u Premier League -u ekipa Aston villa povela je u prvom poluvremenu, ali je boljom igrom u drugom poluvremenu Tottenham uspeo da preokrene rezultat i pobedi sa 3:1.

Nedeljni program utakmicom od 15h otvorile su ekipe Newcastle i Arsenal, ekipa iz Londona posle tvrdog prvog poluvremena uspela je da pobedi rezultatom 1:0, u istom terminu ekipa Leicester-a je ugostila ekipu Wolves-a i remizirala na svom stadionu 0:0.

Sve ovo je bila uvertira za derbi koji nas je čekao u 17:30  između ekipa Manchester United-a i Chelsea. Oba kluba predvođena mladim stručnjacima  sa Solskjaer-om sa jedne strane i Lampard-om sa druge nadali su se dobrom otvaranju sezone. Na žalost sezona nije dobro počela za ekipu Chelsea-ia jer su deklasirani od strane United-a rezultatom 4:0.

Rezultati prvog kola Premier League-e:

Petak:

Liverpool – Norwich 4:1 (4:0)

Subota:

West Ham – Manchester city 0:5  (0:1)

Bournemouth – Sheffield united 1:1 (0:0)

Burnley – Southhampton – 3:0 (0:0)

Crystal Palace – Everton  0:0

Watford – Brighton 0:3 (0:1)

Tottenham – Aston villa 3:1 (0:1)

Nedelja:

Leicester – Wolverhampton 0:0

Newcastle – Arsenal 0:1 (0:0)

Manchester United- Chelsea 4:0 (1:0)

Autor teksta: Toplica Marković