Preminuo Ivan Bekjarev

Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 75. godini, a od njega se putem društvenih mreža oprostio kolega Saša Joksimović.

“Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sećam se kada sam te upoznao dragi profesore 1999. na Akademiji u 5tici…. Onaj vrisak ti se dopao, sećam se…. A trebalo je da radimo sad i predstavu… Trebalo je… Mnogo sam tužan. Hvala ti za sve…. profesore…”, napisao je Joskimović u potresnoj poruci na Instagramu.

Ivan Bekjarev odigrao je više od 150 pozorišnih uloga , od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je 33 godine bio član i dugogodišnji prvak.

Snimio je preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji… Za doprinos izabran je za člana Akademije za filmsku umetnost i nauku (AFUN).

Bio je veoma uspešan radio i TV voditelj, a 1970. godine rekao prvo “Dobar dan” na tada novom radiju “Studio B”. Na Radio Beogradu-202 godinama je bio autor i voditelj kultne emisije “Mislim na vas, mislite na mene”.

Imao je i veći broj svojih šou programa na raznim televizijama. Takođe, igrao je i pevao glavne uloge u mnogim kabareima i mjuziklima, operetama…

Bekjarev je rođen 6. aprila 1946. godine u Beogradu.

Izvor: Mondo.rs