Prvi Mesijevi dani u PSŽ: Nije umeo da koristi sprave za vežbanje

Poznati španski novinar Giljem Balaž objavio je kolumnu za “BBC sport” u kojoj je detaljno opisao uvodne dane Lionela Mesija u Pari Sen Žermenu.

Izneo je različite detalje i momente sa kojima se Argentinac ranije nije susretao.

“Na dan kad je objavljeno kako Mesi potpisuje za PSŽ, 150.000 dresova sa njegovim imenom prodato je u roku od sedam minuta. PSŽ je već bio u sličnoj situaciji, kada je za njih potpisao Nejmar, otprilike četiri godine ranije, ali može se reći da su čak i klupski zvaničnici bili iznenađeni uzbuđenjem koje je izazvao dolazak argentinske superzvezde. Međutim, za njega samog ovo je potpuno novo iskustvo. Barseloni se pridružio kao 13-godišnjak. Sada ima 34 godine, on i njegova mlada porodica prilagođavaju se novom životu u gradu koji je poslednji put posetio u decembru 2019. godine, kada je preuzimao svoju rekordnu, šestu Zlatnu loptu”, piše na početku kolumne na “BBC-u”.

Svi u PSŽ-u su se veoma brinuli da se od početka Mesi osjeća kao kod kuće, a Nejmar je čak otišao toliko daleko da mu je ponudio svoj dres s brojem 10, što je Mesi odbio i odabrao broj 30, koji je nosio kao tinejdžer.

“Na njegovom prvom treningu u PSŽ-u, Mesiju je Sebastiano Početino, trenerov sin, pokazivao neke sprave u teretani. Mesi je prvo izgledao zbunjeno, zato što ga je zabavljalo to što je dečak kojeg je poslednji put video kako trči po stanu u Barseloni sada postao momak koji ga savetuje o režimu treninga. Drugo, nije bio siguran šta treba da uradi sa tom opremom. Da, video je te sprave u Barseloni, ali nikad nisu zatražili da ih koristi”, piše Balaž.

Mesi nije bio srećan što su veoma brzo u javnost procureli detalji njegovog ugovora i plate, koje je objavio “L’Ekip”.

“U Španiji su bile potrebne godine da procuri njegova plata, u Francuskoj je trebalo manje od dva meseca, iako se tvrdi da su informacije iz članka bile netačne. Na to se nadovezala i iritantna sapunica o potrazi porodice Mesi za nekretninom u Parizu. Lokalni mediji često su objavljivali razgovore s agentima za nekretnine i stručnjacima za nekretnine koji razmatraju kakvu vrstu kuće žele. U Španiji se uvek radilo samo o fudbalu, a iako se uvek znalo gde živi, privatnost njegove porodice se poštovala”, stoji u tekstu.

“Na dan utakmice protiv Mančester sitija u klupskoj prodavnici nije mogao da se kupiti PSŽ-ov gostujući ili domaći dres s Mesijevim imenom. Sve je bilo rasprodato. Njegov pogodak u toj utakmici i obećanje da će ih biti još mnogo znači da je pred nama uzbudljiva Mesijeva karijera u Parizu“, završava kolumnu Španac.