Rasprodaja u Barseloni, talenti odlaze za “siću”

Očekuje se da do kraja prelaznog roka, Barselona proda dvojicu fudbalera. Radi se o supertalentovanom Ilaišu Moribi, koji će karijeru nastaviti u Lajpcigu, kao i Emersonu Rojalu, beku koji je tek nedavno došao u Barsu, a koji najverovatnije ide put Londona, gde će igrati za Totenhem.

Još jednom na delu se pokazuje u koliko je lošem finansijskom stanju Barselona.

U nemogućnosti da proda igrače sa visokim platama i brojem godina (Pjanić, Kutinjo, Umtiti), “Blaugrana” je primorana da prodaje mlade, talentovane fudbalere.

Kako nije uspela da se dogovori o produžetku ugovora sa Ilaišem Moribom, Barselona je prinuđena da proda ovog fudbalera, kako ga ne bi izgubila bez obeštećenja.

Supertalentovani fudbaler, kojeg mnogi već sad porede sa Polom Pogbom, karijeru će nastaviti u Lajpcigu.

Moriba, koji ima 18 godina, a koji je prošle sezone kao tinejdžer debitovao u dresu katalonskog kluba, u Lajpcig odlazi za tek 16 miliona evra, plus bonusi koji mogu iznositi oko 7 miliona evra.

Gvinejac je za Barselonu upisao 14 ligaških nastupa i postigao jedan pogodak. Smatrao je se za najtalentovanijeg fudbalera u poslednjih čuvene “La Masije”, omladinske škole Barselone u poslednjih mnogo godina.

Njemu je isticao ugovor, a kako navode brojni mediji, Barselona nije imala sredstva da mu ponudi jači, koji je zahtvao. 

Moriba je prema navodima mnogih evropskih medija, odbio ponudu Totenhema, jer mu se više svideo koncept i sredina kakav je Lajpcig.

Ipak, Totenhem će svakako dovesti fudbalera Barselone ovog prelaznog roka, samo to neće biti Moriba.

“Petlovi” su se dogovorili sa Barsom oko transfera Emersona Rojala, brazilskog beka.

Emerson je prethodne dve godine proveo u Real Betisu kao pozajmljeni fudbaler Barselone, da bi ga “Blaugrana” početkom ove sezone dovela u svoje redove.

Brazilski bek ima 22 godine i takođe važi za talentovanog, ofanzivno orijetnisanog fudbalera. 

Totenhem će za Emersona izdvojiti 30 miliona evra, što u ovom trenutku Barseloni očigledno znači puno, pošto prvobitno nije planirala da ga proda. 

Izvor: rts.rs