Redži Miler: Dražen Petrović je najbolji šuter NBA

I dok sezona najjače košarkaške lige deli sudbinu svetskog sporta u pandemiji novog korona virusa, u NBA se sumiraju utisci, prepričavaju najinteresantniji detalji, prave se hajlajtsi najboljih poteza…

Uprava lige pokušava da nađe model da se takmiečnje nastavi, a u međuvremenu na red je došla i polemika o najboljem šuteru svih vremena u NBA. Polemika se, uglavnom, vodila između Reja Alena i Stefa Karija.

Kontroverzni Meta Vold Pis, nekadašnja zvezda Lejkersa, sa kojima je osvojio i šampionski prsten u NBA, ali pod imenom Ron Artest, je bio za to da se nagrada najboljem podeli, ali bez Alena u konkurenciji.

“Redži Miler je jednako dobar kao Stef Kari, to se pitanje i ne postavlja”.

Ipak, trofejni Miler, čiji je rekord trojki oborio Alen, a sada radi kao ugledni komentator TNT televizije nije imao nikakve dileme.

“Najlakši odgovor bi bio odabrati između sadašnjeg rekordera Alena ili Karija koji će oboriti taj rekord. Ja sam, međutim, predstavnik stare škole i neću birati lake odgovore – najbolji šuter kojeg sam ikada video je Dražen Petrović! Dražen je došao kasno u NBA, a na žalost, Bog ga je uzeo jako rano”, kazao je Miler, koji je svu karijeru proveo u Indijani i penzionisao se kao rekorder u trojkama. Alen je oborio taj rekord. 

Izvor: vijesti.me