Rekord koji je nemoguće oboriti

Album najvećih hitova najpopularnije švedske grupe “ABBA Gold” već je hiljadu nedelja na top listi najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji. Štaviše, album “ABBA Gold” trenutno je na 17. mestu najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji iako je objavljen 1992. godine.

Kompilacija najvećih hitova švedske pop grupe ABBA ušla je u istoriju postavši prvi album koji je proveo 1.000 nedelja na britanskoj listi najpopularnijih albuma. Od 2. jula album “ABBA Gold” se nalazi na 17. mestu najpopularnijih albuma, gotovo dve decenije posle izlaska.

Kako je objavio BBC, album “ABBA Gold” je na listi najpopularnijih već punih 19 godina i 12 nedjelja i nije ispao s liste od objavljivanja u septembru 1992. godine.

Prema službenim podacima do danas je album “ABBA Gold” prodat u 5,61 miliona primeraka u Velikoj Britaniji, što ga čini drugim najprodavanijim albumom svih vremena u toj zemlji, poslije albuma “Greatest Hits” grupe Queen.

“Nije loše za četiri stare smokve”, izjavio je tim povodom Beni Anderson, član grupe ABBA nakon što je čuo taj podatak. U maju je drugi član grupe ABBA Bjorn Ulvaeus rekao da fanovi ove godine mogu da očekuju novu muziku švedskih pop legendi.

“Ove godine će biti novih pesama, to je sigurno. Više se ne radi o slučajnosti da bi se to moglo dogoditi jer će se dogoditi sigurno”, izjavio je tom prilikom za The Herald Sun.

Do daljeg su otklonjene sve opcije da se za vreme života članova grupe ABBA snimi biografski film o njima poput filma o grupi Queen ili Eltonu Džonu.

19 godina i 12 nedelja kompilacija nije ispala s liste od objavljivanja u septembru 1992. godine.

Izvor: Vijesti.me