Rođendan pokrenuo glasine o Kimovom zdravstvenom stanju

Sjedinjene Američke Države prate informacije tajnih službi prema kojima je lider Severne Koreje Kim Džong Un u smrtnoj opasnosti nakon operacije, prenosi CNN izjavu neimenovanog američkog zvaničnika za kojeg navode da ima direktna  saznanja o događaju.

Kim (36) je propustio rođendan svog djeda što je podstaklo spekulacije o njegovom zdravstvenom stanju. Posljednji je put viđen četiri dana pre toga, 11. aprila, prenosi Indeks.

Još jedan američki zvaničnik je CNN-u potvrdio da postoji zabrinutost oko zdravstvenog stanja lidera Severne Koreje, ali teško je proceniti koliko je sve ozbiljno.

Zvaničnici u Južnoj Koreji su, ipak, kazali da ne postoje znaci da je Kimovo stanje ozbiljno, niti da mogu potvrditi da je imao operaciju, prenosi AP. Isto su za Rojters kazali i izvori iz Komunističke partije u Kini.

Južnokorejski Daily NK objavio je da je Kim nedavno podvrgnut jednoj vrsti kardiovaskularnog zahvata zbog pušenja, gojaznosti i previše rada, te da se nakon zahvata oporavlja u vili u Hjangsanu.

Izvor: vijesti.me